Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Toppers doen mee met 8 van Drachten

ma 14 juni 2010, 16.41 uur

DRACHTEN - De zesde editie van de ‘8 van Drachten’ komt eraan. Het hardloopevenement, met bijna 1000 deelnemers,over een afstand van 8 kilometer vindt plaats op zondag 20 juni a.s. Het traject is uitgezet op de belangrijkste verkeersader tussen Beetsterzwaag en Drachten en zal gedurende het evenement volledig zijn afgezet ten behoeve van de deelnemers en de toeschouwers. De finish zal plaatsvinden op het Kyriat Onoplein te Drachten.

De heren wedstrijd is sterk bezet met noordelijke topatleten. Aan de start verschijnen een 12 tal topatleten o.a. Paul Zwama,Erik Negerman, Merwin Dollison, Rudi v.d Lelie goed voor toptijden. Bij de dames is Stefanie Bouma( duatleet) uit Drachten topfavoriet.

Voor de deelnemers wie nog wil inschrijven is er een na- inschrijving op zondag 20 juni tussen 12.00 uur en 13.00 uur. De na- inschrijving vindt plaats in De Lawei bij het Kiryat Onoplein (tegenover de instapplaats van de bussen naar de start). De bussen vertrekken tussen 12.00 en 13.30 uur.

"Wij hebben een stijging van 67 % voor inschrijvingen en 31 bedrijven teams. Met de na inschrijving worden er zo tegen de 1000 deelnemers verwacht."

De start van de 8 van drachten is om 14.00 uur in Beetsterzwaag op de Wissel bij Zorgcentra Talant. De lopers gaan eerst naar de hoofdstraat en lopen vandaar naar Drachten waar op het Kiryat Onoplein de finish plaats vindt. De jeugdloop start om 13.30 uur en gaat over 1 mijl de deelnemers lopen over een gedeelte van het parcours van de 8 km. Ook de jeugd heeft de finish op het Kiryat Onoplein.

Dweilorkesten zullen vanaf 12 uur feestelijk de deelnemers begeleiden, bij zowel de start,langs het parcours en op het finish plein.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel




regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum