Account
Logo
Zoeken
6.3 °C

Drachten Diamonds op stoom

ma 14 juni 2010, 14.38 uur

DRACHTEN - Weer een ruime overwinning van het eerste honkbal herenteam Drachten Diamonds op het Apeldoornse Robur ’58-2. Maar liefst met 2-13 werd er gewonnen in Apeldoorn in de 2e klasse landelijk Honkbal heren Senioren. Zaterdag speelde Robur een inhaalwedstrijd tegen de Blokes uit Veendam en werd er nog met overmacht gewonnen door het team van Apeldoorn. Maar Drachten bleek zondag een maatje te groot voor hen mede door de uitstekende pitching van Dennis-Dirk de Vries.

De Vries hield 7 inningen stand op de heuvel en wist maar liefst tot de zesde inning Robur samen met zijn verdediging op slechts 1 punt te houden en hij stond slechts 2 honkslagen toe. In de zevende inning kwam Gerwin de Jong hem vervangen op de pitcherplaat voor Drachten en ook hij wist de schade beperkt te houden tot 2 honkslagen tegen en slechts 1 punt erbij voor Apeldoorn.

In de derde inning kwam Drachten 2 punten op voorsprong door honkslagen van Djuni Steba, Tjalling Bosker en Benny Mintjes. In de vierde inning kwam er nog een punt bij na honkslagen van Armando Paulina en Emiel Stöver.

In de zesde en laatste negende inning wist Drachten het verschil te maken en vlogen de honkslagen de thuisploeg in Apeldoorn om de oren. Dennis Faber kwam op het honk door geraakt werper, Benny Mintjes sloeg hem verder en het was catcher Juliën Roussel die beide over de thuisplaat sloeg met een fraaie twee honkslag.

Nog steeds geen nullen dus het leed was nog niet geleden voor Apeldoorn. Armando Paulina en Djuni Steba brachten de laatste punten over de thuisplaat voor Drachten en de eindstand was dan ook 2-13 in het voordeel van Drachten Diamonds. Zij staan inmiddels op een verdiende 4e plaats in de competitie.

Komende zondag 20 juni spelen de honkbalheren om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen de Bedrocks uit Emmen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.1%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.9%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.9%
Geen mening  
29.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!