Account
Logo
Zoeken
8.9 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Drukke 112 dag in Oosterwolde

za 29 mei 2010, 17.30 uur

OOSTERWOLDE - Zaterdag vanaf 10.00 uur was in Oosterwolde van alles te beleven op het gebied van de hulpdiensten. Op de sportterreinen aan 't Oost hadden politie, brandweer, ambulance, EHBO, Sigma, de Landmacht en berger Broekhuizen groots uitgepakt.

Doel van deze dag was het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor het aanschaffen van 38 AED's in de gemeente Ooststellingwerf. De RondeTafel groep uit Oosterwolde had dit plan opgevat nadat een aantal leden 4 weken na hun reanimatieles een echte reanimatie moesten uitvoeren bij een tennisser, een veertiger. Deze man overleefde de reanimatie en tennist nog steeds.

De dag werd geopend door burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf. Hij spoot met een brandslang een aantal ballonnen los.

Om 12.00 uur landde op een sportveld een politiehelikopter. Deze mocht door het publiek in kleine groepjes worden bekeken. Later is deze helikopter nog een keer geland. Ook de traumahelikopter kon worden bekeken.

Verder kon het publiek in een kantelauto ervaren hoe het is om op de kop te hangen en dan de veiligheidsgordel los te doen.

Een team van Blik op de Weg kwam met een auto en een motor. De camera op de motor is vernuftig weggewerkt, zoals in het fotonieuws is te zien.

Ambulancedienst Kijlstra kwam met diverse voertuigen en had zelfs geregeld dat er een vaartuig was. Zo was er ook een ambulance die op groen gas rijdt. Kijlstra biedt overigens ook wenstransport aan, speciaal voor terminale patiënten. Deze kunnen dan nog een keer naar een voor hun speciale plek. Deze wensritten worden voornamelijk 's avonds en in de weekenden ingepland. Dit omdat de ambulances ook voor reguliere diensten worden ingezet. Mensen die graag gebruik willen maken van dit wensvervoer kunnen contact opnemen met Kijlstra.

Waterbedrijf Vitens liet zien hoe je in geval van nood toch hele bevolkingsgroepen van water kunt voorzien. Er was een grote waterzak en door zo nu en dan een handmatig te bedienen pomp te bedienen, kwam er water uit de kranen.

De brandweer liet zien hoe je een vlam in de pan blust en kinderen mochten zelf met een brandblusser een vuurtje doven.

Tijdens de 112dag werden er ook brandweerwedstrijden gehouden. De brandweer van Koudum behaalde hierbij de eerste plaats, Tytjerksteradiel de tweede en Heerenveen de derde plaats.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal