Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Feesttenten vroeger dicht in T-diel

do 27 mei 2010, 14.10 uur

BURGUM - Als het aan het college van B&W ligt, zullen feesttenten in Tytsjerksteradiel om 1.00 uur al de deuren moeten sluiten. Het voorstel wordt donderdavond besproken in de raad. In het plan moet om 0.30 uur de muziek zachter worden gezet en om 1.00 uur gaat de muziek definitief uit. De gemeente Tytsjerksteradiel wil met dit voorstel een trend zetten met de hoop dat andere gemeenten zullen volgen.

Christina van Assen van het Gigantenfestival in Aldtsjerk, die nog maar kort geleden op de hoogte werd gesteld van de nieuwe plannen, is het niet eens met de vroegere sluitingstijd. Hun festival, voor dit jaar op 3 juli, valt nog net buiten het definitieve besluit dat op 8 juli door de raad zal worden genomen.

"Mocht it foarstel trochgean, dan tinke wy der serieus oan om der mei op te hâlden." Volgens Van Assen begint het feest vaak vanaf 22.30 uur te lopen en kunnen de kosten van het feest niet in enkele uren terugverdiend worden. "Yn twa oeren tiid kinne wy net in festival organisearje." Van Assen denkt dat iedereen wel graag vroege sluitingstijd wil maar dat het niet haalbaar is. "Ik leau net datst it hjirmei berikst." Er bestaat juist kans op zwerverij op straat en dat jongeren in de auto stappen naar andere plaatsen waar horeca wel geopend is.

Organisator Ale Siemen van Kammen uit Oosternijkerk heeft met het voorgestelde beleid weinig problemen. Zijn personeel is namelijk met een vroege sluitingstijd ook eerder klaar met werk. Mensen moeten er volgens hem aan gaan wennen. "Mar ik sjoch it noch net sitten dat minsken echt earder komme. It soe moai weze dat de gemeente dan in garansje derby jout dat it publyk ek daadwerkelik earder komt." Van Kammen denkt verder dat het besluit beter na de zomer kan worden genomen aangezien veel feesten al vooraf veel zaken moeten regelen en nu plotseling met nieuwe regels te maken krijgen.

Aanvulling per vrijdag

Ale Siemen van Kammen benadrukt dat hij wel dezelfde mening heeft van de meeste horeca-ondernemers in de gemeente. In wezen heeft Van Kammen er dus wel degelijk problemen mee. Het moet dus voor hem zeker zijn dat bezoekers eerder komen om uit de kosten te kunnen komen. Dat laatste ziet Van Kammen er nog direct niet van komen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt