Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

Vader en zoons mishandelen portier

wo 26 mei 2010, 14.25 uur

LEEUWARDEN - Het moest een leuk avondje uit worden, voor de familie uit Oudwoude. Het was ook lang gezellig, op 14 februari vorig jaar in partycentrum het Colosseum in Dokkum, tijdens het concert van de Rammstein-tributeband Feuerengel. De stemming sloeg om toen een 29-jarige vriend van de familie door de beveiliging naar buiten werd gewerkt omdat hij lag te slapen.

De vriend, de twee zoons (23 en 29 jaar) en de 53-jarige vader raakten slaags met de uitsmijters. De twee zoons, hun zaken werden apart behandeld door de politierechter, gaven toe dat zij ruzie hadden gekregen met de beveiliging. Volgens hen werd hun vriend op 'hardhandige wijze' naar buiten gewerkt. Ze waren 'pissed', zeiden ze. Zeker toen bleek dat de vriend niet meer naar binnen mocht.

De 29-jarige gaf een uitsmijter een klap en sloeg de man een gsm uit handen. Hij had bovendien het shirt van de uitsmijter kapot getrokken. De beveiliger had verklaard dat hij door alle mannen was besprongen. Dat bestreden de vader en de vriend van de familie. De vader zei dat hij de vechtenden juist uit elkaar had gehaald.

De vriend zei dat hij buiten stond toen het binnen uit de hand liep. Die lezingen spoorden niet met de getuigenverklaringen. Drie getuigen hadden gezien dat de vader een grote rol had in de vechtpartij en er net zo hard op los sloeg als zijn zoons. Die hadden samen met hun vader een portier naar de grond gewerkt.

Dat bestreed de vader. Hij was zelfs bereid de eed af te leggen. 'Ik weet zeker dat ik niet heb geslagen', aldus de Oudwoudster. Na het incident stapte de familie in de auto. Ze werden op weg naar huis door de politie staande gehouden en in de boeien geslagen. Dat had nogal wat impact gehad op het gezin.

De oudste zoon kwam met de schrik vrij. Om de een of andere duistere reden had het openbaar ministerie (OM) hem een brief gestuurd met de mededeling dat het OM hem wegens gebrek aan bewijs niet zou vervolgen. De politierechter vond dat de Oudwoudster op basis van de brief er van uit mocht gaan dat zijn zaak geseponeerd zou worden.

De rechter verklaarde de officier van justitie niet-ontvankelijk in de zaak van de 29-jarige. In de andere zaken oordeelde de rechter dat bewezen kon worden dat de verdachten de portier van het Colosseum hadden mishandeld. Het was wat de rechter betrof letterlijk een kwestie van 'samen uit, samen thuis': alle drie de verdachten kregen een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!