4.3 °C

Einde oefening voor Broekster Boys

wo 19 mei 2010, 13.43 uur

BUITENPOST - Broekster Boys kende een spetterend seizoen. Voor de winterstop was er een tweede plaats in de competitie voor Broekster Boys. 22 punten uit elf wedstrijden. Broekster Boys leek naar de eerste klas te gaan. Hoe anders verliep alles na de winterstop.

Zes maal verlies en vijf maal winst. Broekster Boys sleepte er nog een beslissingswedstrijd uit tegen Blauw Wit’34. Maar dat werd een volkomen ten onrechte gelijkspel en was Broekster Boys genoodzaakt nacompetitie te spelen en moest men beginnen tegen Buitenpost.

Buitenpost begon aan te vallen in die beginfase, maar het werd de mannen uit Buitenpost wel erg gemakkelijk gemaakt. In voorgaande jaren was er strijd tussen Buitenpost en Broekster Boys, maar de mannen uit Damwald waren er niet bij met hun hoofd. Na vijf minuten mocht Walter Bakker vrij doorgaan en dat betekende 1-0. Een kwartier later mocht Rutger de Poel van dichtbij scoren en zo was er de 2-0 op het bijveld van Buitenpost.

Op dat moment was het voor Broekster Boys het einde van het seizoen en Buitenpost mocht gerust denken aan de volgende ronde. De ruststand was dan ook 2-0, zij het dat Sjoerd Westra namens Broekster Boys maar enkele centimeters over het doel van Buitenpost knalde.

De tweede helft leverde weinig spektakel op. Kas Huizenga maakte een overtreding in het strafschopgebied. Dorian Berisha was het slachtoffer en Berisha nam zelf de strafschop. Feillos werd de bal ingeschoten en zo stond de 3-0 weer op het scorebord. Pieter Henstra van Buitenpost was een aantal minuten niet zo handig door Stephan Overkempe in het strafschopgebied te vloeren. Henstra ontving geel. Bennie Reitsma mocht de strafschop nemen namens Broekster Boys.

Het was de laatste wedstrijd voor Reitsma in competitieverband. Het werken als longarts in Leeuwarden en voetballen en trainen voor de hoofdmacht van Broekster Boys werd te veel voor Reitsma. De penalty schoot Reitsma te zacht in en keeper Kobus pakte het leer. Enkele minuten later wist Sjoerd Westra een dot van een kans te missen. Het werd toch nog 3-1 door een mooie goal van Geert Lammert Wijnsma.

Bij Buitenpost was het invaller James van der Bij, die een prachtig schot los liet, maar keeper Karim Oortgijsen was paraat en eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Buitenpost. Bennie Reitsma ging in blessuretijd nog op de schouders en werd zo van het veld gedragen. Voor Bennie Reitsma en de meegekomen supporters was het slikken. Reitsma heeft vele jaren in de hoofdmacht gespeeld en wist ook jongere spelers te inspireren.

Op zaterdag 29 Mei om vijf uur neemt Bennie echt afscheid. Broekster Boys zal dan spelen tegen All Stars. Toch is dit voor een voetballer als Bennie op 34 jarige leeftijd een moeilijk afscheid.

Voor de spelers was het toch een heftig seizoen. Vorig jaar waren er 37 punten en een vierde plaats voor Broekster Boys weggelegd. Dit jaar een zelfde resultaat, maar het doelsaldo was vorig jaar 47-35 en dit jaar 38-38. De achterhoede heeft het zwaar te verduren gehad het afgelopen seizoen. Volgend seizoen zal er dus weer gespeeld worden in de tweede klas. En zondermeer met vele derby’s, die toch de nodige toeschouwers trekken. Sjoerd Westra is naast René Peterson komen staan met een totaal van 45 doelpunten op de eerste plaats.