Account
Logo
Zoeken
13.9 °C
Foto: Jilmer Postma

Drachtster mierenspuiter ontmaskerd

wo 19 mei 2010, 7.37 uur

DRACHTEN - Al een paar weken houdt het Drachten bezig: Wie zit er achter de rode mieren? Kunstenaar Henk Hofstra ontkende en de gemeente Smallingerland zei eveneens van niets te weten. Beide partijen lijken nu gelogen te hebben aangezien deze ochtend Henk Hofstra ontmaskerd is bij het spuiten van nieuwe rode mieren bij De Lawei in Drachten. Het feit dat de politie niet ingreep en stond toe te kijken, is voldoende om te weten dat de gemeente op de hoogte moet zijn (geweest).

De mieren zijn samengebracht bij De Lawei in Drachten waar een grote vlek is ontstaan voor de ingang. In alle vroegte waren er woensdag spuiters actief met rode verf en een mal. De schouwburg viert donderdag haar 50-jarig jubileum en zal achter het plan zitten. Het jubileum wordt op deze dag groots gevierd met een gratis concert van Ilse DeLange.

De spuiters waren niet direct blij met de aanwezigheid van de fotograaf. Bij navraag over wie de kunstenaar achter het project is, werd gemeld dat kunstontwerpers West 8 achter de actie zouden zitten in de persoon van Johan de Boer. Alleen de heer De Boer is niet gezien vanochtend. Wel was er een man aanwezig op de spuit plek die op Henk Hofstra leek. Hofstra staat in Drachten bekend om de blauw gespoten straat ter waarde van 75.000 euro.

Hoeveel dit kunstproject gekost heeft en wie dit betaalt is niet bekend. De rode mieren zijn een cadeautje van de gemeente, de Rabobank en Schroor Beheer in Drachten volgens Erik Hofstra, zoon van kunstenaar Henk Hofstra. Hij zegt dit tegenover de Leeuwarder Courant.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp








regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39.5%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31.5%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.5%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
20.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!