8.9 °C

Broekster Boys loopt promotie mis

do 13 mei 2010, 11.13 uur

DAMWALD - Halverwege de tweede helft scoorde Siemen Sake Kamstra voor Broekster Boys de 2-0 en de mannen uit Damwald leken klaar voor promotie naar de eerste klas. Broekster Boys moest vanaf dat moment collectief de wedstrijd uitspelen en proberen geen tegendoelpunten om de oren te krijgen. Broekster Boys had het eerste uur uitstekend voetbal laten zien.

In de eerste helft mocht Geert Lammert Wijnsma na vijf minuten namens Broekster Boys een vrije trap nemen en die kwam perfect op het hoofd van Siemen Sake Kamstra en dat betekende 1-0. Drie minuten later ontving diezelfde Wijnsma geel voor een te harde overtreding. Na deze gele kaart ontvingen van beide partijen gedurende de wedstrijd een achttal spelers ook een gele kaart voor overtredingen.

Het was overdreven van scheidsrechter A. Dijkstra, want de wedstrijd kreeg nimmer een grimmig karakter. Erwin Alders gaf namens Blauw Wit’34 zijn visitekaartje af door naast de goal van Broekster Boys te kopen. Na een kwartier spelen ontving Freek Fransen van Blauw Wit’34 geel. Siemen Sake Kamstra van Broekster Boys ontving daarna geel vanwege een kleine botsing tussen keeper Dennis Dijkstra van Blauw Wit’34 en Kamstra. Keeper Karim Oortgijsen van Broekster Boys kwam in een zelfde situatie terecht, maar dan was er weer geen geel.

Scheidsrechter Dijkstra maakte het zichzelf wel erg moeilijk. Toch werd er ook nog gevoetbald in die eerste helft en Broekster Boys wist kansen te scheppen via Overkempe en Westra. Overkempe schoot nog eens net naast. De goal van Blauw Wit,34.Een solo van Jamal Kokati van Blauw Wit’34 werd vakkundig afgestopt door de Broekster Boys verdediging. De vrije trap ging net over het doel.

De tweede helft kwam Broekster Boys goed uit de startblokken en in de 66e minuut werd een solo van Siemen Sake Kamstra goed afgerond ( 2-0 ). Broekster Boys moest goed bij de les blijven. De blessurevrije Raymond Mulder had inmiddels Geert Lammert Wijnsma vervangen.

Een minuut later kwam de kater en de teleurstelling, want achterhoede speler Freek Fransen van Blauw Wit’34 mocht op links geheel vrij doorgaan. Voor Fransen was het dan ook een koud kunstje om de aansluitingstreffer te forceren ( 2-1 ).

Enkele minuten later speelde Overkempe van Broekster Boys de bal naar de vrijstaande Sjoerd Westra. Westra kwam een teenlengte tekort om de bal in het lege doel te werken. Blauw Wit’34 nam het initiatief en Broekster Boys moest steeds meer naar achteren spelen.En als invaller goaltjesdief Patrick Veltman een kwartier voor het eindsignaal achterover koppend de 2-2 aantekent, speelt Blauw Wit’34 de wedstrijd en de verlenging professioneel uit. Strafschoppen worden niet meer genomen, want de Leeuwarders hadden een beter doelsaldo in de competitie. Uiteraard was trainer Mark van Eijk van Broekster Boys teleurgesteld. Toch was van Eijk van mening, dat Broekster Boys de kansen voor de promotie tijdens de competitie heeft laten liggen. Voor de winterstop stond Broekster Boys op de tweede plaats met 22 punten uit elf wedstrijden. Na de winterstop haalde Broekster Boys slechts vijftien punten uit elf wedstrijden. Voor de winterstop werden alle thuiswedstrijden gewonnen.

Na de winterstop werden vier van de vijf thuiswedstrijden verloren en uit werd verloren van rode lantaarndrager Nijland. Het breekpunt van vandaag was de snelle tegengoal in de tweede helft na een prachtige voorsprong van 2-0.

Broekster Boys was er bijna, maar door de snelle tegengoal en een scheidsrechter, die niet in het voordeel van Broekster Boys floot ging het toch nog mis, aldus van Eijk. Toch hebben we niet verloren door de scheidsrechter, aldus van Eijk.Van Eijk vind Blauw Wit’34 bovendien een sterk collectief.

Maar bij Broekster Boys gaat het voetballen ook steeds beter. Maar volgens van Eijk zal het moeilijk worden om het team voor komende zaterdag weer op de rails te krijgen als Broekster Boys thuis tegen Buitenpost de nacompetitie begint. En dan zal het team weer vol aan de bak moeten.