Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Squash Drachten sluit seizoen af

ma 10 mei 2010, 12.20 uur

DRACHTEN - Afgelopen weekend werden de Landelijke finales voor clubteams gehouden op de banen van All-in Utrecht. De nummers 1 en 2 van het hoogste niveau uit elke regio plaatsten zich voor deze landelijke finales. Centre Squash Drachten wist zich met maarliefst 2 teams te kwalificeren voor dit pretentieuze toernooi, het vlaggenschip van CS Drachten eindigde dit seizoen als 2e in de competitie Regio Oost met een verschil van 1 punt op de Kampioen.

Het 3e team van CS Drachten wisten het kampioenschap van het Noorden op hun naam te schrijven. Drachten reisde met beide teams af naar de Finales met als doelstelling om met CS Drachten 1 de finales te behalen. Derk Kuiper, Marchel Akkerman, Siebren Hempenius en Maarten de Jonge en reserve spelers Sjoerd Wiersma, Wiebrand de Boer en Eelco Reitsma wisten zich samen met kopman en nummer 9 van Nederland Bastiaan Meulenbelt te plaatsen voor de halve finale waarin met grote cijfers werd gewonnen van Boosters Nijmegen 1.

In de finale mogen ze het opnemen tegen Gemert 1, de ploeg van Gabor Marges nummer 15 van de nederlandse ranglijst. De onverwoestbare Derk Kuiper mocht het spits afbijten en deed dit met succes. Met een gemakkelijk 3-0 overwinning neemt Drachten de leiding. Maarten de Jonge start ook volgens schema en komt op een 2-0 voorsprong maar een lange zware squashdag eist conditioneel de tol bij de Jonge waarop zijn tegenstander terug komt tot 2-2 in games.

Na de juisting coaching van medespelers en teammanager Sipke Wiersma haalt de Jonge nog 1 maal alles uit de kast en wint de wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Het is de beurt aan captian Marchel Akkerman, de wedstrijd start gelijkwaardig beide spelers geven een prachtige squashwedstrijd weg en maken het erg spannend voor de meegereisde supports. Gemert bleek een maatje te groot voor Akkerman en moest zich na hard knokken en duiken over de squashbaan gewonnen geven met 0-3.

Met een stand van 6-5 mag Bastiaan Meulenbelt het gaan doen voor de Drachtsters. Een volwaardige topwedstrijd van het hoogste niveau Marges nog steeds spelend op het hoogste niveau in Nederland, Meulenbelt is sinds 2009 een stapje hoger en is professioneel gaan squashen.

Beide heren gaan afwachtend van start met rallies waar geen eind aan komt, Bastiaan opent de aanval met een paar prachtige punten waarmee hij tegenstander Marges volledig het bos in stuurt, maar Marges is kalmer en maakt daardoor minder fouten waardoor de eerste 2 games met 11-8 naar Gemert gaan. In de rust weet Meulenbelt dat er minimaal 2 games behaald moeten worden om nog enig sinds aanspraak te maken op de titel.

Na een korte coaching van Wiersma weet Meulenbelt zich te herpakken en is beter in de 3e game waardoor Marges meer en meer fouten gaat maken, Drachten wint deze game met 11-4 nog 1 game winnen en de titel gaat naar het Noorden en dat weet ook tegenstander gemert. De 4e game is een ongelooflijk spannende game met een stand van 8-8 waarin voor beide ploegen nog alles mogelijk is, Drachten maakt 2 onnodige foutjes waar Gemert van weet te profiteren een maakt de wedstrijd af met een 11-9 overwinning. Gemert Kampioen, Drachten een goede nummer 2.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt