4.5 °C

Beslissingswedstrijd Broekster Boys

zo 9 mei 2010, 0.15 uur

DAMWALD - Vooraf aan de laatste competitiewedstrijden worden er vaak heel wat scenario’s los gelaten. In de tweede klas I moest Broekster Boys winnen van koploper Leeuwarder Zwaluwen. Bij die winst moest Blauw Wit’34 dan weer verliezen van Be Quick Dokkum. Bij dit scenario zou er dan op dinsdagavond 11 Mei een beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld.

In de zesde minuut van de wedstrijd wist Stephan Overkempe van Broekster Boys de bal van een verdediger van de Zwaluwen te ontfutselen. Zijn voorzet ging naar Siemen Sake Kamstra en die schoot meteen raak ( 0-1 ). Enkele minuten later trapte keeper Karim Oortgijsen van Broekster Boys mis. Hugo Hassing schoot van afstand naast de lege goal. Na bijna een half uur was een fout van keeper Simon Skarey aanleiding voor de 0-2 van Broekster Boys. Stephan Overkempe wist te scoren.

Een minuut voor rust moest topscorer Mark Kleefstra het veld verlaten. Door twee maal geel door praten en een handsbal in het strafschopgebied zag scheidsrechter Jansma uit St. Anna parochie zich genoodzaakt Kleefstra weg te zenden.

Vier minuten na de rust was een solo van Overkempe de aanleiding tot de 0-3. Dat Hugo Hassing na een kwartier nog eens de 1-3 aantekende door een prachtig afstandsschot deed er voor het resultaat van Broekster Boys niet meer toe. Broekster Boys speelde de wedstrijd perfect uit. Johan van Kammen wist een goede eerste helft te spelen.

In de tweede helft werd hij vervangen door Raymond Mulder. De laatste minuten werd er steeds meer contact gezocht met Dokkum en Blauw Wit’34 bleek inderdaad met 2-1 verloren te hebben van Be Quick (D). Dus zal op dinsdagavond de beslissing moeten vallen omtrent promotie.