Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Man (50) lokt meisje (15) naar woning

wo 5 mei 2010, 15.50 uur

LEEUWARDEN - Hij wilde een vrouw die hij kon vormen, een vrouw die onderdanig aan hem zou zijn, zodat hij de dominante man kon spelen. Via een chatbox leerde hij iemand kennen die aan zijn wensen leek te voldoen. Na een voorzichtig begin hadden ze op het laatst elke avond contact via internet. 'Wij vonden elkaar erg leuk', aldus de Gorredijkster. 'Wij hadden niks te verbergen voor elkaar, wij waren vriendjes'. En dus nodigde hij haar uit om bij hem te komen, toen het bij haar thuis niet meer zo lekker liep.

Op 5 november vorig jaar kwam ze zijn kant op, met de trein vanuit Geldermalsen. Hij wou samen met haar iets opbouwen, hij wou dat ze bij hem zou blijven. Er was echter een groot struikelblok: het leeftijdsverschil, hij is 50, zij is 15 jaar oud. Zelf zag de Gorredijkster dat niet als een onoverkomelijke hindernis. 'Wij pasten bij elkaar', zei de man dinsdag tegen de drie rechters van de Leeuwarder rechtbank. De ouders van het meisje hadden doodsangsten uitgestaan.

Het kind was van huis weggelopen omdat haar vader haar computer had bekeken. Dat vond ze niet leuk. De Gorredijkster kende ze al een poosje. De talloze chatgesprekken die ze voerden werden na verloop van tijd steeds intiemer, de Gorredijkster werd steeds baziger en veeleisender. Ze zou later verklaren dat hij altijd erg aardig was, tenminste als ze deed wat hij wilde. Deed ze dat niet, dan werd hij onvriendelijk. Op het laatst moest ze seksuele handelingen verrichten terwijl hij meekeek via de webcam.

Toch was de band zo sterk dat ze hem begin november opzocht. De twee hadden elkaar een jaar eerder al ontmoet, toen het meisje met haar ouders in Friesland op vakantie was. De avond voor ze naar Gorredijk vertrok had hij haar een routebeschrijving gestuurd en gezegd wat ze moest doen. Alles was tot in de puntjes voorbereid: hij zou haar in Heerenveen van de trein halen. Ze moest een muts dragen, zodat ze niet op bewakingsbeelden herkend zou worden.

De gsm moest uit, zodat die niet getraceerd kon worden en het treinkaartje moest contant betaald worden. Bij het treinstation bleef de Gorredijkser bewust buiten bereik van de bewakingscamera's. Bij hem thuis moest het meisje achterom, zodat de buren haar niet zouden zien. Eenmaal binnen gebeurde er van alles dat het meisje niet had verwacht. De verdachte ging aan haar zitten en deed dingen die ze niet wilde. Ze moest zich uitkleden en allerlei seksuele handelingen ondergaan.

Ze stribbelde tegen en gaf aan dat ze niet wilde dat de Gorredijkster aan haar zat. Helemaal niets van waar, volgens de verdachte: 'Een bonk leugens. Als ze één woord had gezegd, dan had ik haar naar de trein gebracht'. Een beetje tegenstribbelen hoorde erbij, vond hij. Het hoorde allemaal bij het spel, waarbij hij de baas was en het meisje moest luisteren. Dat hij haar zo nu en dan een tikje op de billen gaf, was niet kwaad bedoeld. 'Spanken', noemde hij dat, het was onderdeel van het spel. Dat gold ook voor de zolder, die hij had ingericht als een soort sm-kamer. 'De speelzolder', noemde hij het.

Het meisje was er ook even geweest. Ondertussen was de politie naarstig naar haar op zoek. Ze was dezelfde middag door haar ouders als vermist opgegeven. Ze had een briefje op haar slaapkamer gelegd, met de mededeling dat ze er vandoor was. Via haar computer kwam de politie in Gorredijk terecht. 's Avonds stond de politie bij de verdachte voor de deur. Het meisje lag naakt in zijn bed.

De man heeft in feite alles toegegeven wat hem verweten wordt. Hij vindt alleen niet dat hij iets verkeerds heeft gedaan. Hij vindt dat hij het meisje niet tegen haar zin heeft misbruikt en hij heeft haar ook niet aan de ouderlijke macht onttrokken. In zijn visie is alles vrijwillig gebeurd. Het enige waar hij in zijn ogen de fout in ging, is de kinderporno die op zijn computer werd aangetroffen. Alhoewel hij vond dat dat iedereen kan overkomen die dingen download.

Volgens gedragsdeskundigen heeft de man geen enkel probleembesef. Hij voelt zich seksueel aangetrokken tot minderjarige meisjes. Tijdens de politieverhoren had hij aangegeven dat hij het liefst twee van dit soort onderdanige meisjes had willen hebben. Hij is volgens een psychiater erg egocentrisch ingesteld. Hij is bovendien niet in staat om de grenzen van anderen te respecteren. Symptomen voor pedofilie zijn volgens de psychiater aanwezig. Verder is er sprake van een persoonlijkheidsstoornis met narcistische en anti-sociale trekken.

Een langdurige behandeling in een gedwongen kader is volgens de deskundigen de enige manier om tot een gedragsverandering te komen. Tbs met dwangverpleging zou de enige weg zijn die een kans van slagen heeft. En dat is iets dat de verdachte absoluut niet ziet zitten. Voor een behandeling is hij nauwelijks gemotiveerd. De officier van justitie schaart zich achter de conclusies van de gedragsdeskundigen. Hij eiste een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging. Uitspraak over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381