Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Man (57) trekt meisje (10) aan 't haar

wo 28 april 2010, 17.05 uur

LEEUWARDEN - Een groepje Duitse toeristen zal een bezoekje aan Ameland niet licht vergeten. Een van de meisjes van de groep werd op 14 oktober vorig jaar hardhandig aangepakt door een 57-jarige man, die op dat moment op de winkel van zijn partner paste. De man greep het meisje van achteren bij de haren, waardoor het 10-jarige kind een flinke pluk haar verloor.

De politierechter veroordeelde de man wegens mishandeling tot een boete van 400 euro. De Duitse kinderen waren al uit een andere winkel gestuurd, toen ze bij de verdachte vervelend begonnen te doen. De man zette de kinderen uit de winkel. Toen ze vervolgens naar zijn woonhuis liepen en zijn hond ophitsten, rende hij op de kinderen af. Een getuige zag dat hij als een wilde tekeerging. Hij schreeuwde en was volledig over de toeren.

Hij pakte het meisje vast en trok haar aan de haren naar zich toe. De verdachte wist zeker dat de getuige het verkeerd had gezien. Hij zei dat hij het kind bij het nekvel had gepakt. Zijn uitleg spoorde niet met de pluk haar die een van de neefjes van het Duitse meisje in de tuin had gevonden. Bovendien had de politie een foto gemaakt van de kale plek op het achterhoofd van het meisje.

De verdachte was zijn boekje te buiten gegaan vond de rechter: 'U had als volwassene beter moeten weten. U had zich moeten beheersen'. De man heeft nog een brief ontvangen van de ouders van het meisje. Die gaven aan dat ze geen schadevergoeding hoefden te hebben, ze hadden wel verwacht dat de verdachte even zijn excuus had aangeboden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer