Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Erotische beelden 'per ongeluk' in klas

ma 26 april 2010, 18.20 uur

DRACHTEN - Het Drachtster Lyceum gaat gebruikersnamen en wachtwoorden verplicht stellen op laptops van medewerkers. Dit is een maatregel die de schoolleiding heeft genomen nadat er tijdens een les 'per ongeluk' erotisch getinte beelden op een projectiescherm verschenen. Een aantal ouders van de leerlingen die het overkwam, klaagde vervolgens bij de schoolleiding over het incident. De betreffende docent heeft na een onderzoek een schriftelijke waarschuwing ontvangen van de schoolleiding. Er zullen verder geen juridische stappen worden genomen.

Rector Van de Stouwe heeft maandag in een brief aan alle ouders uitleg gedaan over het incident. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er géén erotisch materiaal op de gebruikte laptop aanwezig was. Ook is verder niet gebleken dat het om een bewuste actie van de docent ging.

De schoolleiding heeft de betreffende docent wel duidelijk gemaakt dat hij voortaan zijn verantwoordelijkheid dient te nemen door onder andere te kijken of er schadelijke effecten bij zijn leerlingen zijn opgetreden. Ook had hij zelf het incident moeten melden. "Deze zaken behoren ons inziens tot de verantwoordelijkheid van een docent, in het belang van de veiligheid van de school als geheel" aldus Van de Stouwe.

De leerlingen van het Drachtster Lyceum zijn maandag door de schoolleiding geïnformeerd over het incident dat vorige week plaatsvond. Als maatregel zullen dus vanaf heden verplichte 'accounts' worden ingevoerd op de laptops zodat er beter gecontroleerd kan worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'