5.5 °C

Broekster Boys pakt drie punten

zo 25 april 2010, 10.49 uur

DAMWALD - Het is vele jaren bekend, dat de tweede klas I vreemde uitslagen kent. Broekster Boys verloor enkele weken geleden ten onrechte tegen Heerenveense Boys. De mannen uit Heerenveen verloren ten onrechte van Minnertsga. En afgelopen zaterdag verloor Minnertsga ten onrechte van Broekster Boys. En zo lijkt de cirkel weer rond.

Warren Parry en Jilke Terpstra kregen opgelegde kansen voor de thuisclub, maar zagen hun schoten naast het doel van Karim Oortgijsen verdwijnen. Bij Broekster Boys waren Sjoerd Westra en Siemen Sake Kamstra gevaarlijk, maar ook zij misten het doel. En na een half uur kwam de kans van de eerste helft voor Minnertsga. Parry en Terpstra kwamen alleen voor keeper Karim Oortgijsen.

Terpstra zette voor naar Parry, maar de voorzet was te hard en verdween zo naast de goal. Een schot van Warren Parry van de thuisclub werd uitstekend gestopt door Oortgijsen. Remco Kooistra van Broekster Boys speelde sterk in de eerste helft.

Na de rust bleek Broekster Boys wakker te zijn. Toch bleef Minnertsga gevaarlijk. Keeper Jorn Helder van de thuisclub moest een vrije trap van Geert Lammert Wijnsma onschadelijk maken. Helder pakte de bal niet klemvast in eerste instantie, maar gescoord werd er nog niet. Halverwege de tweede helft was het Geert Lammert Wijnsma, die een schot losliet. Het schot van Wijnsma werd van richting veranderd door de middenvelder van Minnertsga te weten Aldert Sytsma en de bal verdween achter keeper Helder ( 0-1 ).

Een zeer gelukkige voorsprong. Toch begon Broekster Boys daarna te spelen. Eerst werd nog met man en macht verdedigd, maar daarna kwamen serieuze aanvallen. Na een half uur kwam de bal weer bij Wijnsma op de schoen en het schot werd hard ingeschoten in de linker bovenhoek. De 0-2 was een feit. Broekster Boys wist daarna de 0-2 gemakkelijk vast te houden. Stephan Overkempe mocht daarna nog opdraven en speelde een uitstekend laatste kwartier.

Na afloop van de wedstrijd waren de mannen van Broekster Boys blij met de drie punten, maar niet met het vertoonde spel. Broekster Boys is nog steeds gedeeld derde.