10.2 °C

Ropta Boys wint van Kootstertille

zo 25 april 2010, 10.48 uur

KOOTSTERTILLE - De aspiratie om kampioen te worden hing afgelopen zaterdagmiddag aan een zijden draadje voor Ropta Boys. De ploeg van trainer Yko de Boer had de grootste moeite met laagvlieger Kootstertille. Ropta Boys speelde min of meer tegen haarzelf dan tegen Kootstertille. Er lukte gewoonweg heel weinig aan Ropta Boys zijde. Wanneer er wel iets lukte ontbrak de juiste eind pass om gevaarlijk te worden. Speler Arend Castelein omschreef de situatie van Ropta Boys op de juiste manier. Hij zei dat de echte wil om te winnen niet aanwezig was bij Ropta Boys.

Natuurlijk, Ropta Boys was heer en meester tegen het gehandicapte Kootstertille, maar het gras werd bij wijze van spreken niet opgevreten door de spelers van Ropta Boys.

Het moest maar lukken op een gemakkelijke manier, maar door het uitblijven van een doelpunt werd het steeds moeilijker. De eerste helft kreeg Ropta Boys voldoende mogelijkheden om te scoren. Op aangeven van Roelof Weidenaar was Auke Meinsma tweemaal dichtbij. Na een dik kwartier spelen creëerde Ropta Boys een 100% kans via een sublieme pass van Arend Castelein.

Met zijn pass zette hij Jorrit Jaap Weidenaar alleen voor de keeper, maar Jorrit Jaap faalde met zijn zwakke linkerbeen. Na een half uur spelen kwam Kootstertille in de buurt van Ropta goalie Geart Dam. Meteen was het gevaarlijk.

Geart Dam behoedde zijn ploeg tot driemaal toe voor een achterstand. Een 100% kans voor Kootstertille werd zwak en recht in de handen van keeper Geart Dam geschoten. Na deze zwakke momenten van Ropta Boys werd de draad weer opgepakt en mocht Kootstertille van geluk spreken in 35e minuut. De volledig doorgebroken Roelof Weidenaar werd onderuit gehaald.

Een ieder rekende op rood, maar tot verbazing van vriend en vijand gaf scheidsrechter van der Leij een vrije trap en meer niet. Zo kabbelde de eerste helft voort met nog één grote kans uit een corner. Een corner van Gerard Peter Weidenaar werd goed ingekopt door Arend Castelein. Deze kopbal was de keeper gepasseerd, maar met behulp van een speler uiteindelijk van de doellijn gehaald. Ruststand: 0-0.

De tweede helft was eigenlijk niet om aan te zien. Ropta Boys probeerde iets te forceren, maar dit lukte helemaal niet. Door wat warrig gefluit van scheidsrechter van der Leij ging het helemaal mis bij enkele spelers. Binnen enkele minuten werden drie gele kaarten tevoorschijn gehaald voor drie Ropta Boys spelers. Een tien voor praten, maar het voetbal was onvoldoende tegen een sterk verdedigend Kootstertille.

Alleen Gerard Peter Weidenaar kreeg een dot van een kans, maar hij illustreerde de gemoedstoestand van de gehele Ropta Boys ploeg door van dichtbij heel zwak in te schieten. Door de wissels Jan Bekker en Mark Meyerse voor Sander Braaksma en Jan Meindert Castelein werd het alles of niets voor Ropta Boys. Door deze speelwijze kreeg Kootstertille nog een paar goed mogelijkheden om alle titelaspiraties van Ropta Boys aan flarden te schieten.

Dit gebeurde niet. Ropta Boys bleef hopen en had uiteindelijk het geluk aan haar zijde in de slotfase van de wedstrijd. Een aanval over rechts werd door Gerard Peter Weidenaar voor het doel gebracht en via diverse spelers belandde de bal uiteindelijk precies voor de voeten van Roelof Weidenaar. Van dichtbij hield hij zijn ploeg in de race voor het kampioenschap door de enige goal te scoren van deze dramatisch slechte wedstrijd. (0-1)