Account
Logo
Zoeken
3.2 °C

Geen verband tussen de 2 vechtpartijen

ma 19 april 2010, 16.53 uur

NOARDBURGUM - Tussen de twee geweldsincidenten die zaterdagnacht zich afspeelde in en op het terrein van Club Q bij Noardburgum bestaat geen verband. Dat heeft de politie maandag aan het einde van de middag bekendgemaakt. "Er is op dit moment geen enkel verband tussen de twee incidenten" aldus de politiewoordvoerder Ferdinand Nauta. Ook heeft de politie nog geen aanhouding in de zaak kunnen verrichten.

Na middernacht vond het eerste delict plaats in Club Q waarbij Redmar Smedema werd mishandeld. Rond 2.30 uur werd een ambulance gealarmeerd om eerste hulp te verlenen. Op straat troffen ze Redmar aan. Hij gaf aan dat hij tussen 1.30 uur en 2.00 uur op de dansvloer van de tweede etage door een onbekende jongen geslagen was. Deze jongen maakte deel uit van een groep jongeren die daar wild aan het dansen waren en mensen aan de kant duwden. Doordat deze groep zich zo manifesteerde ontstond er een agressieve sfeer op de dansvloer.

De Burgumer is buiten door een verpleegkundige van de ambulance onderzocht. Op dat moment was er geen aanleiding om het slachtoffer op te nemen in het ziekenhuis. Doordat de ouders van Redmar niet thuis waren, is hij rond 3.30 uur achterop de fiets door vrienden thuisgebracht. Hij zou in verwarde toestand verkeren. In de vroege ochtend van zondag 18 april bleek zijn gezondheidssituatie zo te zijn verslechterd dat hij moest worden opgenomen in het UMCG in Groningen. In de loop van de dag is hij overleden.

Damwâldster gewond op straat
Dezelfde nacht raakte ook een 20-jarige man uit Damwâld gewond bij de discotheek. Rond 3.30 uur werd de hulp van surveillerende agenten wederom ingeroepen bij een man die bewusteloos op de openbare weg vóór de ingang lag. Zijn vrienden vertelden de agenten dat hij betrokken was geweest bij een vechtpartij tussen een grote groep personen op het parkeerterrein van de discotheek. Het slachtoffer was op een nog onbekende wijze bewusteloos geraakt.

Een getuige meldt het volgende: "De jongen was inderdaad betrokken bij een vechtpartij en toen hij tijdens die vechtpartij op een andere jongen afstormde, kwam hij ten val. Hij was direct buiten bewust. We hebben hem toen naar de kant gesleept en zijn hoofd een tijdje omhoog gehouden." De Damwâldster is met hoofdletsel overgebracht naar het UMCG in Groningen. Zijn toestand is nog steeds kritiek.

Onduidelijkheid bij de politie
Er is bij de politie nog onduidelijkheid over de toedracht van beide gebeurtenissen. De politie is op zoek naar de identiteit van de personen die bij deze vechtpartijen betrokken zijn geweest en wil graag in contact komen met getuigen die iets gezien hebben.

Mensen die in het bezit zijn van foto- of videobeelden van deze zaterdagnacht in of bij Club Q, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Heeft u dus beeldmateriaal en u wilt dit ten behoeve van het onderzoek aan de politie afstaan, bel dan met de politie via 0900-8844.

De getuigenoproep zal dinsdagavond tevens worden getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Veel gezelligheid tijdens zonnig Kingcity in Drachten

Veel gezelligheid tijdens zonnig Kingcity in Drachten


regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette


regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval

Snelweg A7 volledig dicht door ongeval