7 °C

Ropta Boys wint probleemloos van GSVV

zo 18 april 2010, 17.15 uur

GERKESKLOOSTER - Ropta Boys speelde zaterdagmiddag gedreven en goed tegen het vaak lastig te bespelen GSVV. Vanaf minuut één was Ropta Boys heer en meester tegen GSVV.

Onder leiding van de zeer goed fluitende scheidsrechter J.C. Willems uit Harlingen zat het Ropta Boys vanaf het begin mee voor wat betreft het scoreverloop. In de 3e minuut lag de bal achter de verbouwereerde keeper Johannes van der Meer van GSVV. Een goed genomen corner van Gerard Peter Weidenaar werd snoeihard en onhoudbaar door de in lopende Arend Castelein binnen geschoten. (0-1)

Een droomstart die bijna na de aftrap van deze goal teniet werd gedaan door GSVV. De niet oplettende Willem Wijma zag zijn directe tegenstander vanaf de aftrap net naast schieten. Deze waarschuwing had Ropta Boys nodig, want het vervolg van de eerste helft had Ropta Boys eigenlijk geen kind aan GSVV. Ropta Boys kreeg voldoende mogelijkheden om de score op te voeren in de eerste helft.

Arend Castelein schiet kansrijk voorlangs en Sander Braaksma schiet van dichtbij in het zijnet. Grote mogelijkheden die niet werden verzilverd. GSVV beet na bijna een half uur spelen even van zich af. Men kreeg drie corners op rij die niet ongevaarlijk waren voor het doel van keeper Geart Dam. Ropta Boys erkende het gevaar en trok de wedstrijd in de laatste kwartier weer naar zich toe.

Jan Bekker zag zijn vrije trap via de muur tot corner gaan en Arend Castelein kreeg via een assist van Roelof Weidenaar een 100% kans om te scoren. Met zijn zwakke linkerbeen schoot hij naast. Toch wist Ropta Boys voor rust het goede spel te belonen met een tweede treffer.

Een hoge bal in de zestien werd via het hoofd van Roelof Weidenaar niet goed weggewerkt door de GSVV verdediging op het zeer hobbelige veld. Door dit treuzelen was Birhanu Rispens er als de kippen bij om de bal frommelig de goal in te werken. Niet de mooiste goal, maar wel een heel belangrijke goal vlak voor het rust signaal.

Jorrit Jaap Weidenaar mocht na rust aantreden voor Jan Bekker. In de tweede helft bleef Ropta Boys scherp en gaf tegenstander GSVV nooit het gevoel om deze wedstrijd nog om te keren. In tegendeel, Ropta Boys kreeg opnieuw voldoende kansen om te scoren.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft werd deze wedstrijd met een schitterende goal in het slot gegooid. Een één tweetje tussen Roelof Weidenaar en Gerard Peter Weidenaar werd door laatstgenoemde op zeer fraaie wijze afgerond. Gerard Peter Weidenaar liet keeper van der Meer kansloos met zijn geplaatst schot in de verre hoek. (0-3)

Na deze goal was de wedstrijd gespeeld, alhoewel Ropta Boys na deze goal nog voldoende mogelijkheden kreeg om de score uit te breiden. Alleen de zeer goed spelende Arend Castelein en aanspeelpunt Roelof Weidenaar hadden het vizier net niet scherp genoeg om GSVV op grote achterstand te zetten. GSVV kreeg pas haar allereerste grote kans van de wedstrijd na 65 minuten voetbal. Een voorzet van links werd net gemist voor een GSVV treffer.

Het enige wapenfeit van GSVV was verder een pegel van aanvoerder Lammert Jan Brandsma uit een vrije trap die onbereikbaar voor keeper Geart Dam uit één spatte op de paal. Trainer Yko de Boer kon in de slotfase gerust wisselen en bracht Simon Dijkstra en Wiebe Jan Jongeling voor Roelof Weidenaar en Gerard Peter Weidenaar.

De slotfase werd professioneel uitgespeeld door Ropta Boys, waarin de ploeg via Jorrit Jaap Weidenaar nog twee goede en grote kansen kreeg om de score op te voeren. Helaas was er voor de zeer goed ingevallen Jorrit Jaap Weidenaar geen persoonlijk succes, want beide kansen werden om zeep geholpen en verdwenen naast het GSVV doel.

Na 90 minuten wist Ropta Boys de eerste finale van vier wedstrijden winnend af te sluiten.

Eindstand: 0-3.