6.1 °C

Broekster Boys bezorgt Bant nederlaag

zo 18 april 2010, 15.15 uur

DAMWALD - De mannen uit Damwald togen met enig angst en beven naar Bant. Bant had in deze competitie geen enkele wedstrijd thuis verloren. In Leeuwarden werd een remise behaald tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen en afgelopen dinsdag werd met 2-0 gewonnen van Heerenveensche Boys met twee doelpunten van de gevaarlijke spits Doornbos van FC Bant.

Bij Broekster Boys mocht Remco Kooistra in de basis starten ten koste van de uit vorm zijnde Stephan Overkempe. Johnny Jakhari startte in de basis voor de niet geheel fitte Durk Pieter Boersma. Na negen minuten kroop Broekster Boys door het oog van de naald. Spits Doornbos van Bant kopte de bal op de binnenkant van de paal en de terugspringende bal was voor keeper Karim Oortgijsen.

Remco Kooistra bracht veel snelheid voorin bij Broekster Boys, maar was ongelukkig in zijn acties. Halverwege de eerste helft werden beide teams wakker. Gevaarlijk was Bant door Hoekstra, maar Karim Oortgijsen was weer op zijn hoede. Siemen Sake Kamstra van Broekster Boys kwam beter in het spel en tien minuten voor het rustsignaal was het diezelfde Kamstra, die een lepe kopbal losliet en via een verdediger belandde de bal in de goal ( 0-1 ). Vijf minuten voor het rustsignaal werd de bal in de achterhoede van Broekster Boys niet goed weggewerkt en Doornbos knalde de bal hard in het net ( 1-1 ).

Vanaf de eerste minuut in de tweede helft ging Broekster Boys beter voetballen. Na vijf minuten had Broekster Boys een voorsprong kunnen nemen. Geert Lammert Wijnsma schoot een vrije trap in de doelmond, waar keeper Tromp de bal niet goed wegwerkte. Tjalling van der Meulen schoot de rebound maar net over. Vijf minuten later kwam een verre pass van Oane Kooistra aan bij Sjoerd Westra, die keeper Tromp kansloos liet ( 1-2 ).

Halverwege kwam Stephan Overkempe de jeugdige Remco Kooistra vervangen. Overkempe was gretig. VV Bant kreeg in die tweede helft geen enkele kans. Vijf minuten voor het eindsignaal mocht Broekster Boys een corner nemen. De bal kwam op het hoofd van verdediger Bennie Reitsma en dat betekende ( 1-3 ). In blessuretijd mocht Bant nog een vrije trap nemen, maar buitenspeler Bos lepelde de bal over de goal van Broekster Boys.

Scheidsrechter H.J. Hector floot na vier minuten blessuretijd voor het eindsignaal. Het hobbelige veld was vooral voor de Damwoudsters geen pretje. Bij Broekster Boys speelde Johnny Jakhari een uitstekende wedstrijd. Toch is de overwinning heel belangrijk voor Broekster Boys, want men steeg naar derde plaats. Bij winst dinsdagavond op Nijland is de tweede periode voor Broekster Boys een feit. Assistent trainer Jouke Dantuma was tevreden en concludeerde, dat de overwinning terecht was op basis van de tweede helft. De eerste thuisnederlaag voor VV Bant was een feit.