11.2 °C

Drachtster Boys wint thuiswedstrijd

za 17 april 2010, 18.06 uur

DRACHTEN - Drachtster Boys speelde vrijdag de laatste thuiswedstrijd in de lopende competitie. Dit keer was nummer drie WMC – 2 uit Winschoten de tegenstander. Na een saaie eerste helft (2–0), sloeg na rust de vlam in de pan. Dit kwam vooral door een aantal overtredingen welke met geel werden bestraft, met als gevolg tijdstraffen voor beide teams. Toen de kruitdamp was opgetrokken stond er een 9–3 overwinning op het wedstrijdformulier en hield Drachtster Boys de ongeslagen thuisstatus in stand.

In een slaapverwekkende eerste helft hield WMC de ruimte erg klein en drong Drachtster Boys niet echt aan. De kampioensploeg speelde plichtmatig en wist weinig openingen te creëren. Na zeven minuten sloeg Atze Jan van der Ploeg toe door een snelle combinatie op te zetten met Benjamin Donker. Zeven minuten voor rust sloeg van der Ploeg weer toe na goed voorbereidend werk van Dennis de Vries: 2 – 0.

In de tweede helft scoorde WMC een fraai doelpunt, maar in dezelfde minuut maakte Jurian Zwarts de gelijkmaker: 3 - 1. Dit herhaalde zich even later, weer een fraaie WMC treffer en direct Zwarts die het verschil op twee doelpunten bracht: 4 – 2.

Na een twijfelachtige gele kaart voor Dennis de Vries, hielden Luuk Westerhof, Arnaud Donker, Rudolf Smedinga en Atze Jan van der Ploeg lang stand, met zelfs een goede kans voor van der Ploeg. Toch wist WMC te scoren, maar via een snelle counter scoorde van der Ploeg z’n derde treffer: 5 – 3.

In de laatste tien minuten gebeurde er van alles. Vlak nadat Zwarts eveneens z’n derde van de avond gemaakt had kreeg hij een gele kaart en wegens protesteren een tweede, dus rood. De Boys moesten nu zeven minuten met een man minder spelen, maar ook WMC pakte een gele kaart, waardoor de ondertalsituatie weer gedeeltelijk opgelost werd. WMC besloot het met een meevoetballende keeper te proberen, maar daar wisten de Boys wel raad mee.

Dennis de Vries en Hylke Bakker wisten de bal te onderscheppen en dat leverde even zo vaak treffers op. In de laatste minuut sloeg de Vries nog eens toe na een hoogstandje en boekten de Boys weer een grote overwinning. Vrijdag speelt Drachtster Boys in Marum tegen Futsal Marum de laatste wedstrijd van dit succesvolle seizoen.