2.9 °C

Verlies Broekster Boys tegen koploper

za 10 april 2010, 19.51 uur

DAMWALD - Na de winterstop heeft Broekster Boys al weer zes wedstrijden gespeeld. Van die zes wedstrijden verloren de mannen uit Damwald vier wedstrijden. Pluspunt waren de twee overwinningen, maar afgelopen zaterdag tegen Leeuwarder Zwaluwen wist Broekster Boys weinig tot geen kansen te scheppen. Men verloor vooral in de tweede helft kansloos met 0-2.

In de eerste helft waren er vier kansen voor het maken van een doelpunt. Stefan Brouwer en Edwin Nicolai van Leeuwarder Zwaluwen miste elk een kans voor de Leeuwarders. Voor Broekster Boys misten Stephan Overkempe en Geert Lammert Wijnsma. Verder gebeurde er in die eerste helft weinig. Scheidsrechter Jan Wagenaar uit Zwaagwesteinde leek een gemakkelijke wedstrijd te mogen fluiten. Ruststand was dan ook 0-0.

De Leeuwarders mochten in de tweede helft met de wind in de rug voetballen. Broekster Boys wist met de wind in de rug geen vuist te maken. Misschien zou Broekster Boys in de tweede helft met wind tegen beter gaan voetballen. De Leeuwarders gingen vanaf de eerste minuut sterk voetballen. Na tien minuten was het aanvoerder Edwin Nicolai, die vrij voor keeper Karim Oortgijsen beheerst inschoot ( 0-1 ).

Broekster Boys was wakker geschud en Sjoerd Westra ging op rechts naar voren. Door Edwin Nicolai werd hij afgestopt en Nicolai mocht de eerste gele kaart van de wedstrijd ontvangen. Een paar minuten later ontving topscorer Mark Kleefstra van Leeuwarder Zwaluwen geel vanwege opmerkingen op de leiding. Halverwege werden de Leeuwarders weer sterker en Nicolai kopte naast namens Leeuwarder Zwaluwen.

Toch leek Broekster Boys de draad weer op te pakken. Invaller Remco Kooistra schoot nog eens naast en Hendrik Atze Storm kopte de bal achterover in het doel. Een van de verdedigers van Leeuwarder Zwaluwen haalde de bal van de doellijn. Tien minuten voor het eindsignaal viel de beslissing. Manu Francisco kreeg de bal toegespeeld en Francisco speelde de bal naar Stefan Brouwer, die 0-2 aantekende. De wedstrijd was gespeeld en Leeuwarder Zwaluwen wist een verdiende overwinning te behalen op Broekster Boys.

Trainer Mark van Eijk van Broekster Boys was teleurgesteld en had gehoopt op een beter resultaat. De komende twee weken zal Broekster Boys drie keer uit spelen en zal gewoon veel punten moeten halen om zich bij de eerste drie te plaatsen. Ook de tweede periode kan nog steeds gewonnen worden.