7 °C

Drachtster Boys wint ook van Griffioen

za 10 april 2010, 10.35 uur

DRACHTEN - In een goed gevulde Korfbalhal werd Drachtster Boys vóór de competitiewedstrijd tegen De Griffioen gehuldigd vanwege het onlangs behaalde kampioenschap. Na de bloemen en een heuse kampioensbokaal, overhandigd door een KNVB official, scoorde de kersverse kampioen maar liefst twaalf keer, tegen de matig acterende Oosterwolders. Daarna kon in de kantine het feest nog een dunnetjes worden overgedaan.

Na alle vrolijke plichtplegingen werd het fraai bedrukte kampioensshirt verwisseld voor het juiste tenue en hadden de Boys even tijd nodig om de juiste concentratie te vinden. Na zes minuten vond de razendsnelle Jurian Zwarts Hylke Bakker bij de tweede paal en deze scoorde beheerst.

In dezelfde minuut kwam De Griffioen terug na matig ingrijpen in de Drachtster verdediging, maar vervolgens scoorde Drachtster Boys drie keer binnen vier minuten. Met een granaat van een vrije trap door Rudolf Smedinga, een fraaie punter van Atze Jan van der Ploeg en een even zo mooie individuele actie door Benjamin Donker, stelden de Boys direct orde op zaken: 4 – 1. Daarna ontstond een eenzijdig wedstrijd, waarin de kampioen rustig bleef combineren en De Griffioen tot weinig in staat bleek.

Na een 7 – 1 ruststand bleven de Boys rustig de combinatie zoeken en dat leverde nog een aantal fraai uitgespeelde treffers op. Doelman Luuk Westerhof, maakte al snel plaats voor Bert van der Werff, die in de slotfase als meevoetballende keeper hard de paal raakte, waarna Benjamin Donker de rebound hard binnenschoot. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 12 – 1. Aanvoerder Westerhof kijkt nu al uit naar het volgende seizoen: “dan zullen we iedere wedstrijd het uiterste moeten geven want het niveau wordt een stuk hoger en de krachtsverschillen zijn klein.” Trainer Erik Donker kijkt ook optimistisch vooruit: “met deze groep kunnen we ons zeker handhaven in de eerste divisie en wanneer het lukt een paar versterkingen te halen, kunnen we onze doelen nog wat hoger stellen.”