3.8 °C

Ropta Boys zakelijk langs ASC

zo 4 april 2010, 19.51 uur

EASTERNIJTSJERK - Ropta Boys herstelde zich afgelopen zaterdagmiddag en won in de striemende regen van ASC. Onder leiding van scheidsrechter G Tjepkema mocht pupil van de week Jente Slager de aftrap verrichten. Dit gebeurde nog droog, maar daarna begon het te regenen, hard te regenen. De groengele paraplu's van de v.v. Ropta Boys supporters konden de lucht in.

Vanaf het begin dicteerde Ropta Boys de wedstrijd. Toch was het ASC die de eerste mogelijkheid kreeg in de 5e minuut van de wedstrijd. Gelukkig was Jan Yzn Braaksma attent en blokte het schot op het juiste moment. Ropta Boys was schijnbaar nog niet voldoende gewaarschuwd, want een paar minuten later mocht een ASC speler opnieuw ongehinderd uithalen.

De bal ging nu naast het Ropta Boys doel. Na deze kansen van ASC trok Ropta Boys de wedstrijd naar zich toe. Het kreeg heel veel corners in de eerste helft, maar deed daar eigenlijk te weinig mee. Het eerste gevaar kwam pas na 25 minuten spelen. Een schot van Jan Meindert Castelein werd klemvast gepakt door keeper Arie Brandsma van ASC.

Zo bleef de druk, maar Ropta Boys wist eigenlijk geen bres te slaan in de ASC verdediging. De eind pass ontbrak, waardoor ASC simpel op de been bleef tegen een drukkend Ropta Boys. Toch wist Ropta Boys na een goed half uur de score te openen met behulp van ASC. Een vrije trap van Auke Meinsma ging richting penalty stip. Onder druk van Roelof Weidenaar kopte ASC speler Peter de Beer de bal onhoudbaar in de kruising achter zijn eigen keeper. (1-0)

Na dit doelpunt was ASC even van slag en kreeg Ropta Boys opnieuw een kopkans uit een vrije trap van Auke Meinsma. Roelof Weidenaar kopte de bal goed in, maar keeper Brandsma redde fraai. De rebound belandde voor de voeten van Willem “Popov” Wijma die zijn snoeihard schot andermaal op de vuisten zag afketsen bij keeper Brandsma.

Vlak voor rust werd Roelof Weidenaar net buiten het 16 meter gebied gevloerd. De vrije trap op een mooie plaats werd volledig verprutst door Sander Braaksma. Zijn schot ketste af in de ASC muur. De rust werd hierdoor bereikt met 1-0. Glibberen en blubberen in tweede helft.

In de rust werd Gerard Peter Weidenaar gewisseld voor Arend Castelein. Op het steeds slechter bespeelbare veld door de harde regen waren er veel glijpartijen in de tweede helft. In het begin van de tweede helft wist ASC het beste om te gaan met de omstandigheden. ASC werd steeds dreigender en kreeg kansen op de gelijkmaker.

Gelukkig voor Ropta Boys sprong men niet goed om met de kansen en bleef Ropta Boys op de been in deze moeilijke beginfase van de tweede helft. Tegenover het goede spel van ASC had Ropta Boys pech bij een goede actie van Birhanu Rispens. In de kluts komt hij oog in oog met keeper Brandsma en schiet keurig langs de uitkomende keeper.

Helaas zou de bal nooit de doellijn passeren, want de bal smoorde in de modderpoel voor het doel. Na 25 minuten was het wel raak voor Birhanu Rispens. Een vrije trap van Willem Wijma werd door Arend Castelein in één beweging klaar gelegd voor Birhanu Rispens. Nu scoorde hij in de verre hoek en liet keeper Brandsma kansloos. (2-0)

Na dit doelpunt mocht Jorrit Jaap Weidenaar invallen voor Jan Bekker. Met iets meer dan een half uur op de klokken leek de wedstrijd gespeeld. Arend Castelein kon op rechts doorstomen richting ASC doelman Brandsma. Arend zag net als eerder Birhanu Rispens zijn inzet en zeker doelpunt gesmoord in blubber. In de slotfase van de wedstrijd probeerde ASC nog een slotoffensief te ontwikkelen en moest keeper Geart Dam van Ropta Boys nog tweemaal handelend optreden.

Uiteindelijk behaalde Ropta Boys onder moeilijke omstandigheden, vanwege de vele en harde regen een zakelijke en belangrijke overwinning op ASC. De ploeg van trainer Yko de Boer blijft hierdoor in de race voor het kampioenschap.

Eindstand: 2-0.