10.9 °C

Broekster Boys wint van Be Quick

zo 4 april 2010, 16.25 uur

DAMWALD - Het is en zal ook altijd een derby blijven tussen Damwald en Dokkum. Bestuur en begeleiders gaan voor en na de wedstrijd verstandig met elkaar om en dat bepaalde misschien afgelopen zaterdag ook wel het wedstrijd beeld. De wedstrijd liep nimmer uit de hand uitgezonderd het opstootje tien minuten voor het eindsignaal. En dat loste scheidsrechter Hielke de Graaf uitstekend op door niet met kaarten te zwaaien. Broekster Boys won uiteindelijk van Be Quick met 1-0, maar de overwinning was zwaar bevochten.

In de eerste minuten van de wedstrijd verstapte Dokkumer Jelle Teitsma zich. Na dertien minuten liet Teitsma zich vervangen door nummer dertien Roeland Poelstra. Dit was een behoorlijke aderlating voor Be Quick (D). Toch gingen de Dokkumers niet bij de pakken neerzitten. De eerste helft was zeker voor Be Quick. Maar vooral keeper Karim Oortgijsen was in een uitstekende vorm. Drie zekere doelpunten wist Oortgijsen te voorkomen.

Vooral het harde schot van Thomas Reitsma van Be Quick werd katachtig uit het doel geronseld. Een corner was het enige loon voor Reitsma en de Dokummers. Halverwege de eerste helft kwam een voorzet van rechts voor de voeten van Sjoerd Westra van Broekster Boys. Westra schoot niet hard, maar wel doelgericht en dat betekende de 1- 0 voor de Damwoudsters.

Net voor het rustsignaal was het Siemen Sake Kamstra van Broekster Boys, die tot twee maal toe het net niet wist te vinden. En de grootste kans was voor Stephan Overkempe van Broekster Boys. Zijn schot op het lege doel was te zacht en dus werd de bal van de doellijn gehaald.

De tweede helft was zondermeer voor Broekster Boys en misschien maakte Broekster Boys daarom wel aanspraak op de overwinning. Vooral Stephan Overkempe was ongelukkig in de afwerking. Overkempe mist momenteel de scherpte. Er waren ook kansen voor Siemen Sake Kamstra van Broekster Boys en zelfs een kopbal van verdediger Bennie Reitsma ging maar net naast het doel.

De 1-0 bleef op het scorebord staan tot het eindsignaal, maar in blessuretijd kreeg één van de voorwaartsen van de Dokkumers nog een kans. Maar het schot belandde in het zijnet en dus kwam Broekster Boys nog goed weg. De eindstand was dus 1-0 voor Broekster Boys en die overwinning werd na afloop uitbundig gevierd. Door de gunstige uitslagen van de concurrenten en de overwinning klimt Broekster Boys weer uit het dal en komt op de vierde plaats terecht.

De rentree van Kas Huizenga van Broekster Boys in de tweede helft was voor de Broekster Boys een verademing. René Dijk speelde het eerste uur op de plaats van de geblesseerde Pieter Boersma een uitstekende partij. En het optreden van Remco Kooistra in het laatste kwartier was ook uitstekend. Broekster zit weer in de lift en Be Quick (D) zal met dit team zeker een goede klassering kunnen bewerkstelligen.