Account
Logo
Zoeken
7 °C

Kampioenschappen judo in Drachten

ma 29 maart 2010, 17.32 uur

DRACHTEN - Zaterdag 27 maart vonden in Drachten de Noord Nederlandse Kampioenschappen judo voor de jeugd plaats. Judovereniging Damwoude was met 3 deelnemers present. 's Ochtends was de jeugd tot 15 jaar aan de beurt. In deze groep was het zo dat de beste 4 deelnemers geplaatst zijn voor de Nederlandse Kampioenschappen op 10 april in Eindhoven.

Dennis v/d Bij beet de spits af in de klasse tot 42kg. Dennis kon de goede lijn van vorige week niet doorzetten en verloor de eerste partij binnen 10 seconden van Tornike Tsjakadoea. Uiteindelijk bleek dit wel de latere kampioen te zijn. De eerste partij in de herkansing begon Dennis goed. Op de grond was hij goed, maar het lukte hem net niet om zijn tegenstander in de houdgreep te krijgen. Staand maakte Dennis de fout door te gaan hangen, waardoor zijn tegenstander Dennis met een binnenwaartse haak vol op zijn rug gooide. Twee keer verliezen betekent einde toernooi.

Jan Egbert de Vries stond op de mat in de klasse tot 55kg. Zijn eerste partij was tegen een tegenstander waar hij vorige week nog snel van verloor. Dit keer liet Jan Egbert zich niet weer zo snel verassen. Door een lage schouderworp kwam hij wazari achter te staan. Deze achterstand kon hij helaas niet meer wegwerken, maar wel een knappe pot gejudood. De partij in de herkansing ging snel verloren met dezelfde lage schouderworp. Beide heren hebben ervaren dat kleine foutjes op een toernooi zoals dit meteen worden afgestraft.

's Middags kwamen de judoka's tot 12 jaar in actie. Voor deze leeftijd is er geen Nationaal vervolg. Johannes Oldersma was hier de enige judoka voor Damwoude. Johannes heeft in de afgelopen weken geen wedstrijden gejudood, maar het tekort aan ritme was niet te zien. In de klasse tot 46kg wist hij zijn eerste partij binnen een minuut te winnen met een houdgreep.

Hij verloor daarna 2 partijen, waardoor hij alleen nog uitzicht had op brons. Ondanks dat Johannes in een van de voorgaande wedstrijden hard met zijn voorhoofd de mat raakte zette hij wel door. De laatste partij sloot hij na een spannende strijd winnend af waardoor Johannes 3e van Noord Nederland werd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer