9 °C

Ropta Boys verliest van VVT

zo 28 maart 2010, 21.40 uur

TWIJZELERHEIDE - Ropta Boys heeft afgelopen zaterdagmiddag de goede lijn na de winterstop onderbroken door misschien een dure nederlaag te lijden bij mede titelkandidaat VVT. Ropta Boys is zaterdagmiddag niet afgetroefd op het voetballend vermogen, maar wel duidelijk op felheid, wilskracht en mentaliteit. VVT was goed doordrongen van het feit dat deze wedstrijd moest worden gewonnen.

Vanaf minuut één werd hiervoor gespeeld. VVT begon ontzettend fel aan deze wedstrijd. Deze felheid en strijd resulteerde meteen in de openingstreffer. In de 5e minuut werd een VVT corner bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Jan Piet Schotanus binnen geschoten voor de 1-0. Na deze goal was Ropta Boys nog steeds niet wakker geschud, want men liet zich te gemakkelijk van de bal afzetten. VVT kreeg in deze fase nog enkele mogelijkheden uit corners. Na 20 minuten voetbal leek Ropta Boys te beseffen dat er iets moest gebeuren om VVT af te stoppen. In de 25e minuut was de eerste mogelijkheid voor Ropta Boys te noteren. Na goed samenspel tussen Gerard Peter Weidenaar en Jan Bekker werd Roelof Weidenaar weggestuurd. Roelof speelt zijn man uit en komt alleen op keeper Tjeerd Hiemstra af. De inzet van Roelof Weidenaar werd op de laatste moment met de voet gekeerd door de VVT keeper.

Deze kans werd hierdoor om zeep geholpen. Toch was het een paar minuten later wel raak. Een lange bal van Willem Wijma werd perfect aan- en meegenomen door Birhanu Rispens. Door deze twee goede acties in één omspeeld hij de keeper en scoorde beheerst de gelijkmaker. (1-1) In deze fase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.

Beide ploegen kregen in het laatste kwartier voor rust mogelijkheden. Roelof Weidenaar zag na goed voorbereidend werk van Jan Bekker zijn schot met links gepakt door de VVT keeper. VVT stelde Ropta Boys keeper Geart Dam op de proef, maar Geart Dam wist tweemaal een schot met moeite weg te boksen uit de doelmond. De rust werd hierdoor bereikt met 1-1.

In de tweede helft ging Ropta Boys ten onder aan de dadendrang van de thuisclub VVT. In het eerste half uur in de tweede helft gebeurde er niet veel. Veel overtredingen en niet al te hoog staand voetbal van weerszijden. Opnieuw moest Ropta Boys het de tweede helft afleggen aan felheid en wilskracht. Opnieuw was de tegenstander feller en harder in de duels.

Ropta Boys kwam gewoonweg niet aan voetballen toe en moest uiteindelijk toestaan dat VVT 20 minuten voor het einde opnieuw de leiding nam. Uit een ingooi draaide een VVT speler heel goed weg en gaf een voorzet die werd gemist door keeper Geart Dam. Siebe Geert de Vries was er als de kippen bij om zijn ploeg op voorsprong te schieten. (2-1)

Na deze goal ging trainer Yko de Boer één op één spelen en wisselde Jan Meindert Castelein voor Simon Dijkstra. Het is dan de bedoeling dat er meer druk wordt gezet op de tegenstander. Het tegendeel gebeurde, want VVT kreeg vleugels na deze voorsprong en zette Ropta Boys volledig onder druk in plaats van het tegenovergestelde.

In het laatste kwartier kwam Ropta Boys er helemaal niet meer aan te pas. VVT kreeg kansen en het was mede aan Geart Dam te danken dat Ropta Boys nog mocht blijven hopen op een beter resultaat in de slotfase van de wedstrijd. Het bleef bij hopen, want 10 minuten voor het einde was het VVT-er Auke Melchers die de wedstrijd besliste voor de thuisclub.

Een uittrap werd onderschept en over de rechterkant goed uitgespeeld door VVT. Het gevolg was dat Auke Melchers vrij voor Geart Dam scoorde en zijn ploeg naar de drie punten schoot op basis van een betere wedstrijd instelling. Door deze winst van VVT en de winst van Noordbergum en GSVV is er een top vier samen met Ropta Boys die de komende wedstrijden moeten uitvechten via de titel mag opeisen in de 5e klasse B.

Hopelijk weet de ploeg van trainer Yko de Boer zich komende zaterdag tegen ASC te herstellen. Eindstand: 3 – 1.