Account
Logo
Zoeken
4.1 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Brandweer Surhuisterveen assisteert

do 25 maart 2010, 9.29 uur

SURHUISTERVEEN - De brandweer van Surhuisterveen heeft donderdagochtend geassisteerd bij een brand aan de Peebos in Doezum. Nabij de brug stond een woonboerderij in lichterlaaie. De bewoners, die zelf de brand ontdekten, konden zelf tijdig een goed heenkomen zoeken.

Het vuur brak rond 5.15 uur in de ochtend uit en werd ontdekt door één van de twee bewoners van het pand. De brand werd door hem gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen. Een tankautospuit van het korps Grootegast werd ingezet voor de bestrijding van het vuur. Zij kregen al snel assistentie van hun Friese collega's uit Surhuisterveen.

De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen en werden tijdelijk opgevangen bij buren. De brand, die aan de achterzijde van de woning is ontstaan, ontwikkelde zich snel. De brandweer kon niet voorkomen dat de volledige woning ten prooi viel aan de vlammen. Ondanks dat de voorgevel van het pand overeind bleef staan, moet de woonboerderij als verloren worden beschouwd. In de schuur stond een aantal grasmaaiers, waarvan de eigenaar op tijd nog een tweetal naar buiten kon rijden.

De kap van het achterste deel van het pand bestond uit asbestplaten. Deeltjes hiervan kwamen terecht in het land achter de woning en bij de naastgelegen woningen. De eigenaren van deze twee woningen zijn hierover geinformeerd. De gemeente zal zorgdragen voor het opruimen van de asbestdeeltjes.

Bij de brand hebben zich dus geen persoonlijke ongevallen voorgedaan en over de oorzaak is op dit moment nog niets te zeggen. Burgemeester Kor Dijkstra van de gemeente Grootegast stelde zich ter plaatse op de hoogte van de brand.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding





regionaal nieuws

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter


regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum