8.3 °C

Sneu verlies voor Broekster Boys

za 20 maart 2010, 20.48 uur

DAMWALD - Een week geleden was keeper Karim Oortgijsen nog de held van Broekster Boys vanwege het feit, dat Oortgijsen tot vier minuten voor tijd de 1-1 op het scorebord hield. Dat Broekster Boys tegen Blauw Wit’34 met 1-3 verloor was terecht.

Afgelopen zaterdag tegen Heerenveense Boys kreeg Oortgijsen de bal in blessuretijd toegespeeld door Bennie Reitsma. Oortgijsen zou de bal naar voren trappen, maar schoot de bal tegen Heerenveense Boys speler Martijn Romkema. Romkema werkte de bal in het lege doel en bracht de stand op 1-2. Een gelijk spel was de juiste afspiegeling geweest, maar het liep dus anders.

Het eerste half uur gebeurde er weinig. Beide teams kregen geen echte kansen. Acht minuten voor het rustsignaal was er een uitstekende redding van keeper Karim Oortgijsen van Broekster Boys.

Twee minuten later wist Sander Couperus de bal in het doel te werken Scheidsrechter J. Kraak uit Oudega (W) keurde het doelpunt goed, maar grensrechter Andries Westra van Broekster Boys had duidelijk geconstateerd, dat er sprake was van buitenspel. Kraak keurde het doelpunt af en zo bleef de stand 0-0. Twee minuten voor de rust ging een verre bal van Heerenveense Boys over het hoofd van Durk Pieter Boersma.

Sander Couperus pikte de bal op en passeerde keeper Karim Oortgijsen ( 0-1 ). Een minuut later was er een mooie solo van Sjoerd Westra en de stand was weer gelijk. Hendrik Atze Storm raakte nog geblesseerd aan de enkel. Scheidsrechter Kraak liet niet meer verder spelen en dus was er een ruststand van 1-1. Heerenveense Boys had iets beter spel laten zien.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud als een mooie aanval van Broekster Boys bijna doeltreffend werd afgerond. Stephan Overkempe zou schieten, maar werd afgestopt in het strafschopgebied. De scheidsrechter liet doorspelen, maar had ook naar de stip kunnen wijzen. Broekster Boys begon te wisselen.

Durk Pieter Boersma verliet het veld en Bennie Reitsma was zijn vervanger. Na een kwartier verliet Etienne Harreman het veld. Zijn vervanger was Siemen Sake Kamstra, die terugkwam van een blessure. Kansen waren er voor beide kanten, maar de laatste tien minuten waren voor Broekster Boys. Vooral het schot van Geert Lammert Wijnsma, dat keihard op de lat uiteenspatte had beter lot verdiend. Heerenveense Boys werd steeds onrustiger en de Broekster Boys werd steeds sterker.

De wedstrijd leek gelijk te eindigen. Toch kwam dat onverwachte eind. In blessuretijd ging het mis doordat keeper Oortgijsen de bal tegen Heerenveense Boys speler Romkema aanschoot, die daarna gemakkelijk de 1-2 kon aantekenen. Deze goal betekende een sneu verlies voor Broekster Boys. En vooral het verlies van twee dure wedstrijdpunten. De verslagenheid was groot bij Broekster Boys, maar trainer Mark van Eijk was wel content met het betere spel van Broekster Boys vergeleken bij een week eerder tegen Blauw Wit’34. Volgens van Eijk was een gelijkspel zeker verdiend geweest voor Broekster Boys.