8.3 °C

Ropta Boys wint van Suameer

za 20 maart 2010, 20.46 uur

EASTERNIJTSJERK - Onder leiding van scheidsrechter S. de Wal en na de aftrap van pupil van de week Hessel Wilman was Ropta Boys uit op eerherstel, na de zeer matige vertoning van vorige week tegen Noordbergum. Met de wind in de rug werden de mouwen opgestroopt en de ruggen gerecht.

Ropta Boys ging volop in de aanval. In de beginfase ging niet alles goed bij Ropta Boys. Verder stond de keeper van Suameer goed te keepen in de eerste helft. Net als vorige week werd de bal met wind voordeel te snel gespeeld en meestal niet te belopen voor de voorwaartsen. Toch kreeg Ropta Boys enkele mogelijkheden om de wedstrijd vroeg open te breken. Birhanu Rispens schiet vanaf rechts op de voeten van de Suameer keeper.

De rebound was voor Sander Braaksma, maar ook zijn inzet werd met de voet gekeerd. De grootste mogelijkheid was voor Roelof Weidenaar na 20 minuten spelen. Een Ropta Boys corner wordt slecht verwerkt door Suameer met als gevolg dat de bal voor de voet valt van Roelof Weidenaar. Zijn inzet werd door een Suameer verdediger van de doellijn gehaald.

Ropta Boys speelde redelijk, maar had geluk dat scheidsrechter de Wal niet pietluttig was met geven van kaarten. Willlem Wijma profiteerde. Hij kreeg terecht geel na een te laat ingezette tackle van achteren. Meteen na deze kaart vloert hij opnieuw een speler van Suameer onreglementair. Nu kwam hij er door de coulantie van de scheidsrechter eraf met een waarschuwing.

De Ropta Boys druk was de gehele eerste helft aanwezig, want Suameer kon sporadisch in de buurt komen van keeper Geert Dam. Toch waren de bezoekers na 35 minuten spelen dichtbij de openingstreffer. Een vrije trap van 20 meter belandde onhoudbaar voor keeper Geert Dam via de lat over het doel. Ropta Boys kwam goed weg, maar deed meteen iets terug.

In de 40e minuut werd het veldoverwicht beloond in een doelpunt. Een schot van Gerard Peter Weidenaar wordt door de Suameer keeper geblokt, maar in de rebound tikt Auke Meinsma binnen. (1- 0) Suameer was nog niet van de schrik bekomen of nummer twee lag in het net. Opnieuw kwam de assist van Gerard Peter Weidenaar. Een op maat gegeven bal in de diepte werd door Birhanu Rispens onhoudbaar in de verre hoek binnen geschoten. (2-0) Ropta Boys kon hierdoor met een mooie voorsprong gaan rusten. Ruststand: 2-0.

In de tweede helft liet Ropta Boys zo nu en dan heel goed voetbal zien. Met wind tegen speelde Ropta Boys veel beter en heel verzorgt voetbal. Dit goede spel kwam snel tot resultaat. Een aanval opgezet door andermaal Gerard Peter Weidenaar werd goed verlengd via Willem Wijma op Roelof Weidenaar. Laatstgenoemde schiet onberispelijk de 3-0 binnen. Na dit doelpunt beet Suameer nog heel even van zich af. Eerst werd een bal door Andries Weidenaar van de doellijn gehaald, maar even later was het via Theo Koster wel raak voor de gasten uit Suameer. (3-1)

De opleving van Suameer was van korte duur. Ropta Boys schakelde een tandje bij en kwam via een prachtige snelle uitgevoerde aanval op 4-1. Birhanu Rispens gaf vanaf links een scherpe voorzet bedoeld voor Roelof Weidenaar om binnen te tikken. Voor Roelof Weidenaar de bal zou in tikken was een Suameer verdiger hem te snel af door de bal in eigen doel te werken. Dit was nog niet alles, want het mooiste doelpunt kwam van invaller Jorrit Jaap Weidenaar.

Op de middenlijn veroverde hij de bal en laat met en paar goede bewegingen de gehele Suameer verdediging achter zich en wist na deze lange rush beheerst te scoren. (5-1)

Met deze grote voorsprong waren inmiddels Jan Pzn Braaksma en Sander Braaksma gewisseld voor doelpuntenmaker Jorrit Jaap Weidenaar en Jan Bekker. In slotfase mocht Wiebe Jan Jongeling nog even opdraven voor Jan Yzn Braaksma.

Het maakte deze middag allemaal geen verschil, want Ropta Boys was een klasse beter dan tegenstander Suameer. Hierdoor behaalden de manschappen van trainer Yko de Boer een goede, mooie, verdiende en doelpuntrijke overwinning op Suameer.

Volgende week moet Ropta Boys op bezoek bij mede titel kandidaat VVT uit Twijzelerheide.