10.5 °C

Drachtster Boys wint in Assen

za 20 maart 2010, 14.37 uur

DRACHTEN - Drachtster Boys had het in Assten tijdens de eerste helft tegen Schattenberg niet gemakkelijk. De thuisploeg voetbalde goed, onderhield een hoog tempo en speelde een bewegelijk spel. Drachtster Boys zette eveneens veel druk en zo ontstond een wedstrijd met kansen aan beide kanten. Waar Schattenberg in de 17e minuut toesloeg vanuit een snelle counter, scoorde Drachtster Boys niet, mede omdat de Drentse keeper veel tegenhield. In de tweede helft lieten de Boys zien over meer klasse te beschikken en trok de wedstrijd alsnog naar zich toe.

De Molukse formatie uit Assen speelde met flair en beleving. Beide teams zetten druk naar voren en er ontstond een levendige strijd. Drachtster Boys creëerde diverse kansen, maar in de kluts viel de bal steeds net verkeerd. Toen Schattenberg de 1 – 0 scoorde via een snelle uitbraak, wisten de Boys dat het geen makkelijke avond zou worden.

In de tweede helft ging Drachtster Boys op zoek naar de gelijkmaker. Na drie minuten was het al raak: Jan Ruurd Koopmans stuurde Arnaud Donker over links en deze kapte met een fraaie sleepbeweging z’n bewaker uit en schoot de bal strak in de kruising: 1 – 1. Daarna bleven beide teams een doelpunt zoeken en waren de toeschouwers de grote winnaar.

Tien minuten voor tijd kreeg Rudolf Smedinga een gele kaart en speelden de Boys met doelman Luuk Westerhof, Atze Jan van der Ploeg en Arnaud en Benjamin Donker met een man minder. Het was de sterk spelende Westerhof die de bal in één keer naar Benjamin Donker gooide, deze controleerde en legde de bal in de loop van zijn inkomende broer. Deze bedacht zich niet en scoorde via de onderkant van de lat zijn tweede van de avond: 1 – 2.

In de slotfase liep ook een Schattenberg speler tegen een tijdstraf op en speelde Drachtster Boys geduldig rond. Uiteindelijk legde Arnaud Donker de bal klaar voor Rudolf Smedinga en deze schoot hard en precies raak: 1 – 3. Omdat achtervolger Real Camaradas eveneens wist te winnen kon Drachtster Boys de kampioensvlag nog niet uitsteken, maar bij winst volgende week vrijdag in Veendam tegen Zvv 19 mei, kan het kampioenschap worden gevierd en is promotie naar de eerste divisie een feit.