6.1 °C
Badmintonners BC Drachten succesvol

ma 15 maart 2010, 17.47 uur

DRACHTEN - Op zaterdag 13 en zondag 14 maart was de top van de Nederlandse Badminton jeugd aanwezig in het Sportcentrum in Drachten. In de eerste editie van het Junior Masters Drachten Toernooi was er voor het eerst in lange tijd weer een toernooi voor het junior masters circuit in Noord Nederland. De 87 deelnemers lieten hoogstaand en mooi badminton zien.

De grote man van het weekend werd Glenn de Jong (Racketeers Emmen). Hij won drie titels en maakte daarmee zijn favorieten rol waar. Er waren ook successen voor de eigen jeugd van BC Drachten. BCD'er Freek Hogendorp won samen met Glenn de Jong (Racketeers Emmen) overtuigend het dubbelspel in de categorie onder 17 jaar.

Daarnaast wist Freek in het gemengddubbelspel de finale te bereiken, alleen daarin kwam hij samen met Moniek den Broeder (Nijeveen) in een zeer spannende finale over drie sets net te kort (19- 21;21-18;17-21). In de categorie onder 13 mag Leroy de Calonne mag met drie tweede plaatsen met trots terugkijken op een geslaagd toernooi in zijn eigen woonplaats.

In de finale in het enkelspel kwam Leroy het dichtste bij de overwinning, alleen over drie sets was Johan Quatero (BCH Den Bosch) toch de sterkste. De eerste set ging met 21-16 met zeer goed spel naar de BCD'er alleen in de tweede en derde set (14-21 en 11-21) nam zijn tegenstander het initiatief over. Verder behaalde Leroy tweede plaasten in het dubbelspel samen met clubgenoot Robert de Calonne en in het gemenddubbelspel samen met Lisette Stam uit Nijeveen.