Account
Logo
Zoeken
2.3 °C

Voetballer geeft kopstoot: € 550 boete

ma 15 maart 2010, 15.03 uur

LEEUWARDEN - 'Ik kreeg de hele tijd slidings van achteren en op de voeten'. Omdat de scheidsrechter blijkbaar niet ingreep, besloot een voetballer uit Drachten om het heft dan maar in eigen handen te nemen. De 27-jarige speler van Blue Boys uit Nij Beets gaf op 22 februari vorig jaar in de thuiswedstrijd tegen vv Sint Jacobiparochie een speler van de tegenpartij een kopstoot.

Van de scheidsrechter kreeg hij destijds een rode kaart. De politierechter gaf hem maandag wegens mishandeling van de St. Jacob-speler een boete van 550 euro. De Drachtster was die zondag in februari wat gespannen vanwege privé-beslommeringen. 'Ik was net mijn baan kwijt', zei de man.

Bovendien ging het er tijdens de wedstrijd behoorlijk pittig aan toe. 'Het ging er een beetje hard aan toe', zei de verdachte. Omdat hij al een paar keer stevig was aangepakt, was hij geïrriteerd geraakt. Dat ontlaadde zich bij een incident waar hijzelf eigenlijk helemaal niet bij betrokken was. Er was iets aan de andere kant van het veld gebeurd.

Toen de Drachtster er naar toe wilde lopen, kreeg hij 'een drukker' van een tegenstander. Die drukker beantwoordde hij met een kopstoot. 'Het hoort niet zo', besefte de man achteraf. Hij was een paar wedstrijden geschorst geweest. 'Drie of vier'; hij wist het zelf niet zeker. De week na het kopstoot-incident moest zijn ploeg weer tegen Sint Jacob.

Omdat de schorsing er nog niet door was, had de Drachtster gewoon meegedaan. Ditmaal was er niets noemenswaardigs gebeurd. Zijn ploeg had wel twee keer verloren van Sint Jacob. In de door de rechter opgelegde straf kon de man zich wel vinden. 'Ik vind de straf terecht. Als zoiets tegen mij gebeurt dan wil ik dat ook. Waar blijven we anders in deze wereld?', aldus de verdachte.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.2%
Nee  
7%
Geen mening  
5.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381