8.8 °C

KV Drachten wint slotduel

zo 14 maart 2010, 13.49 uur

DRACHTEN - De kampioensploeg van Nico Kraan vervulde haar sportieve plicht en won van degradatiekandidaat DFD uit Oenkerk. De gasten moesten winnen voor handhaving in de Overgangsklasse. DFD kwam in de buurt, maar in de slotfase won Drachten met 18-16.

Drachten had een haperende start, maar kwam na een aantal minuten op stoom. De thuisploeg kwam gemakkelijk op een 6-3 voorsprong. DFD werd wakker geschud en ging in de aanval, dit resulteerde in een 6-6. Vervolgens gingen beide ploegen gelijk op. De ruststand werd door Willemien Oenema bepaald in een 10-9 ruststand.

Drachten kwam minder scherp ut de kleedkamer. DFD profiteerde daarvan en kwam op voorspong. Kraan greep in en wisselde twee spelers. De ingebrachte Ineke Yska zorgde door twee treffers dat haar ploeg weer op gelijke stand kwam. In de laatste vijf minuten stond DFD nog met 1 doelpunt voor. De Drachtster spelers wilden winnen, en dat waren zij ook aan hun achterban en kampioensstatus verplicht. En dat deden ze dan ook, in laatste minuten maakten zij het verschil en wonnen met 18-16.

De tweede helft van het veldseizoen gaat van start. De eerste wedstrijd is zaterdag 3 april om 15.30 uur tegen Mid-Fryslan.