8.2 °C

Drachtster Boys wint in Groningen

zo 14 maart 2010, 10.50 uur

GRONINGEN - De zaalvoetballers van Drachtster Boys speelden de lastige uitwedstrijd tegen Drs. Vijfje 2 uit Groningen. Na de fletse vertoning van vorige week, werd er vanaf de eerste minuut fel druk gezet op de thuisclub. Al na twee had dit succes toen Arnaud Donker uit de rebound raak schoot na een harde vrije trap van Rudolf Smedinga. Na een 1 – 1 ruststand liep Drachtster Boys steeds verder weg van de Groningers en wonnen de Boys verdiend met 3 – 4 na een spannende slotfase.

Drachtster Boys is de serie van drie uitwedstrijden die naar het kampioenschap moeten leiden goed begonnen. Drs. Vijfje, dat in de heenwedstrijd nog met 8 – 2 had verloren, speelde afwachtend en stond verdedigend erg klein. Drachtster Boys joeg over het hele veld en dat had dus direct het gewenste resultaat toen Arnaud Donker de 0 – 1 scoorde. Maar na tien minuten kwam de thuisclub langszij na weifelend ingrijpen van Jurian Zwarts. Veel grote kansen deden zich hierna niet meer voor in de eerste helft, hoewel Drachtster Boys domineerde.

In de tweede helft besloot Drachtster Boys de tegenstander iets meer te lokken door wat meer met de punt naar achteren te spelen. Dit had direct resultaat. Jurian Zwarts dreigde over rechts te versnellen, maar koos toch voor de strakke bal naar de tweede paal, waar Dennis de Vries kon scoren: 1 – 2. Niet veel later dezelfde situatie en nu was het een Groninger verdediger die de bal in eigen doel werkte: 1 – 3.

Drs. Vijfje deed nu verwoede pogingen om dichterbij te komen. Drachtster Boys moest een ondertal situatie zien te overleven toen Smedinga een gele kaart kreeg. Verder dan een schot op de paal kwam de thuisclub niet. Zeven minuten voor tijd onderschepte Arnaud Donker de bal en kon zijn broer Benjamin fraai 1 – 4 binnenschieten. De wedstrijd leek gespeeld, maar Drs. Vijfje speelde alles - of – niets.

Door twee keer onnodig balverlies van Drachtster Boys kwamen de Groningers nog dichtbij, maar verder lieten de Boys het niet komen. Uit de laatste vijf wedstrijden hebben de Boys nog twee overwinningen nodig om kampioen te worden. Volgende week vrijdag speelt Drachtster Boys in Assen tegen Schattenberg.