4.3 °C

Ropta Boys speelt gelijk

za 13 maart 2010, 23.05 uur

EASTERNIJTSJERK - Een topper op papier, maar in werkelijkheid een saaie en slechte wedstrijd van beide ploegen. Een topper onwaardig. De eerste helft was voor het publiek nog redelijk, maar de tweede helft was in alle opzichten dramatisch slecht. Na de aftrap van pupil van de week Enno Cuperus en onder leiding van scheidsrechter J.A. Visser ging het vele publiek er eens goed voor staan. De eerste aanval in de eerste minuut was hoopgevend.

Ropta Boys was meteen gevaarlijk en Noordbergum moest meteen een corner toestaan. Dit goede begin van Ropta Boys resulteerde in een vroeg doelpunt. Birhanu Rispens was op rechts iedereen te snel af en bracht met zijn voorzet de verdediging volledig in verwarring met als gevolg een eigen doelpunt van Oene Sikkema. (1-0)

Na dit doelpunt kreeg Ropta Boys nog enkele mogelijkheden om de score te verdubbelen. Een schot van Arend Castelein werd door keeper Dijkman uit de hoek geplukt en Birhanu Rispens zag zijn inzet gered door de voet van keeper Ronnie Dijkman. In deze fase had Ropta Boys het betere spel. Toch waren de gasten na 25 minuten dichtbij de gelijkmaker. Een schot van Roelof Koop werd door keeper Geert Dam gered tot corner. Toch was het raak na een half uur spelen.

Een toegekende vrije trap van 25 meter werd met wind voordeel snoeihard in de korte hoek binnen geschoten door Pieter Oosterbos (1-1) Na deze gelijkmaker had scheidsrechter Visser wel kunnen affluiten. Na deze gelijkmaker werd de wedstrijd stukje bij beetje slechter. Noordbergum kreeg in de rest van de eerste helft nog enkele mogelijkheden met de wind in de rug. Ropta Boys kreeg vlak voor rust nog één mogelijkheid via Jan Meindert Castelein. Zijn inzet van dichtbij ging uiteindelijk hoog over. De ruststand werd hierdoor bepaald op 1-1.

Over de tweede helft is eigenlijk weinig positiefs te vertellen. Ropta Boys speelde in de tweede helft tegen een vertragend Noordbergum en tegen zichzelf. Het is jammer dat Ropta Boys veel energie steekt in het verbale richting elkaar. Het zou beter zijn dat deze verspilde energie wordt gestopt in het voetbal. Dit gebeurde niet in de tweede helft. Met de wind in de rug werd veel en veel te snel de lange en vaak onbereikbare bal gespeeld.

Opbouwend was het het slecht aan Ropta Boys zijde. Noordbergum kon gemakkelijk stand houden ten koste van een paar gele kaarten. De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Noordbergum, maar ondanks dit overwicht wist Ropta Boys eigenlijk geen kans te creëren. Alle corners en vrije trappen leverden niets op. De wissel spelers Gerard Peter Weidenaar en Jorrit Jaap Weidenaar wisten ook niet het verschil te brengen, alhoewel Gerard Peter Weidenaar in de slotfase een vrije trap van Auke Meinsma in één keer op de slof nam. Zijn schot belandde naast het doel van Noordbergum.

Illustratief was dat Noordbergum en Ropta Boys beide in de slotminuut nog één grote kans kreeg. Noordbergum zag een inzet van rechts net langs de verkeerde paal draaien door de wind. Ropta Boys kreeg nog een mogelijkheid uit een vrije trap van Willem Wijma die in vrijstaande positie te zacht werd ingekopt door Auke Meinsma.

Ondanks deze slechte wedstrijd was er één man aan Ropta Boys zijde die foutloos zijn opdracht uitvoerde en onbetwist tot de man van de wedstrijd kan worden uitgeroepen. Deze speler was Jan Yzn Braaksma, want hij zorgde er voor dat aanvoerder Roelof Koop van Noordbergum geen stempel kon drukken op deze wedstrijd. Na 90 minuten was er eigenlijk terecht geen winnaar. Eindstand: 1-1.