2.2 °C

Zwak spelend Broekster Boys verliest

za 13 maart 2010, 21.04 uur

DAMWALD - Na afloop van de wedstrijd tussen Broekster Boys en Blauw Wit’34 was het commentaar van trainer Jaap de Blaauw als volgt : "Deze wedstrijd was voor publiek en spelers aantrekkelijk te noemen en ook al was het 1-1 gebleven dan was het ook voor Blauw Wit '34 een aantrekkelijke wedstrijd geweest." Toch was de Blaauw geweldig blij met de 1-3 overwinning, die pas in de slotfase werd behaald. Broekster Boys was niet bij machte om het spel te maken en Blauw Wit '34 kreeg heel veel kansen, maar scoorde moeilijk.

Blauw Wit '34 speelde de eerste vijf minuten oppermachtig. In de vijfde minuut klutste de bal via een verdediger van Blauw Wit’34 voor de voeten van Steffen Overkempe. Overkempe speelde de bal naar Tjalling van der Meulen en van dichtbij scoorde van der Meulen 1-0. Na de voorsprong van Broekster Boys bleven de Leeuwarders de betere ploeg. Keeper Karim Oortgijsen hield Broekster Boys op voorsprong.

Erwin Alders van Blauw Wit’34 verscheen alleen voor Oortgijsen, maar de Broekster Boys keeper wist de bal van de schoen te plukken en zo bleef het 1-0. Halverwege de eerste helft wist Steffen Overkempe de bal voor het doel te spelen voor de voeten van Sjoerd Westra. Westra haalde hard uit, maar de bal belandde op de lat. Het laatste kwartier was voor de Leeuwarders. Eerst kopte Jan Tijtsma op de lat en vervolgens schoot Erwin Alders op de paal. Een minuut voor het rustsignaal kopte Alban Miftari van dichtbij over. Geel was er nog voor Erwin Alders van Blauw Wit’34.

Blauw Wit’34 speelde ook in de tweede helft weer oppermachtig. Na vijf minuten was de stand gelijk. Jan Tijtsma nam een vrije trap voor Blauw Wit’34 en via een speler van Broekster Boys belandde de bal in het doel ( 1-1 ). De uitstekend fluitende scheidsrechter Zijlstra uit Mantgum gaf in die fase een gele kaart aan Bennie Reitsma van de thuisclub voor een overtreding.

Vervolgens schoot Erwin Alders van Blauw Wit’34 nog eens op de paal. Broekster Boys speelde in die beginfase zwak, maar kreeg halverwege de tweede helft een opleving. Tjalling van der Meulen testte keeper Dennis Dijkstra van Blauw Wit’34, maar de keeper was attent. Vervolgens schoot Harry Wijnsma namens de thuisclub op het vijandelijke doel, maar keeper Dijkstra wist het leer klemvast te pakken.

Direct daarop was het Erwin Alders, die rakelings naast schoot namens Blauw Wit’34. Tien minuten voor het eindsignaal vergiste Steffen Overkempe zich door te denken, dat een medespeler meegekomen was om de bal in het doel te schieten. Dat was dus niet het geval en zo bleek ook voorin bij Broekster Boys de vorm en het wedstrijdritme te ontbreken. Vier minuten voor het eindsignaal kwam de terechte voorsprong voor Blauw Wit’34 door een kopbal van Jan Tijtsma ( 1-2 ).

En in blessuretijd wist invaller Dhirin Sewgobind van dichtbij de 1-3 aan te tekenen. Hierna floot scheidsrechter Zijlstra voor het einde. Trainer Mark van Eijk was een teleurgesteld mens. Van Eijk was van mening, dat Broekster Boys had gefaald. Volgens van Eijk bleek alleen keeper Karim Oortgijsen goed uit de winterslaap te zijn gekomen. Toch hoopt van Eijk, dat het gehele elftal de komende week uit de winterslaap zal komen en weer goed gaat spelen.