8.4 °C

Drachtster Boys wint van Omlandia

za 6 maart 2010, 12.43 uur

DRACHTEN - Na een pauze van drie weken speelde koploper Drachtster Boys in de Korfbalhal tegen Omlandia uit Ten Boer. De rode lantaarndrager uit Groningen speelde erg verdedigend en Drachtster Boys wist maar moeilijk tot scoren te komen. Na een ‘stroeve’ wedstrijd stond er uiteindelijk een 6 – 3 overwinning op het bord, waarmee de Boys weer een stap dichter naar promotie hebben gezet.

Het eerste doelpunt van Drachtster Boys was direct het mooiste: Rudolf Smedinga schoot een vrije trap diagonaal en hard in de kruising, de keeper stond erbij en hij keek er naar. Toen Hylke Bakker na een goede combinatie met Benjamin Donker al na vijf minuten voor de 2 – 0 zorgde, leek het een doelpuntenspektakel te gaan worden. Maar Drachtster Boys ging slordig om met de kansen, het tempo ging omlaag en Omlandia kon zich daardoor enigszins handhaven in de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft scoorde Jurian Zwarts nog wel 3 – 0, maar daarna ging het duidelijk minder bij de thuisclub. Omlandia kwam zelf vlak voor rust terug tot 3 – 2.

In de tweede helft zette Drachtster Boys meer druk op de tegenstander. In eerste instantie leverede dat weinig op, maar na zeven minuten zette Dennis de Vries Jan Ruurd Koopmans voor de keeper en deze rondde rustig af: 4 – 2. Tien minuten voor tijd kwam Omlandia uit een vrije trap weer terug in de wedstrijd: 4 – 3. Maar binnen een minuut soleerde Arnaud Donker over rechts en knalde de bal hoog in het doel: 5 – 3.

Vervolgens speelde Drachtster Boys nog een man- meer maar dat leverde slechts een schot op de lat en een knal op de paal op. In de slotminuten onderschepte Dennis de Vries de bal en bepaalde de eindstand op 6 – 3. Volgende week speelt Drachtster Boys de zware uitwedstrijd tegen Drs. Vijfje uit Groningen.