Account
Logo
Zoeken
10.1 °C

PvdA-plan flitsvergunning uitgevoerd

wo 17 februari 2010, 0.05 uur

BURGUM - Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel binnen een uur een vergunning krijgen voor bijvoorbeeld een dakkapel. De invoering van deze zogenaamde flitsvergunning is een initiatief van de PvdA gemeenteraadsfractie, die het zo voor burgers eenvoudiger wil maken om snel een vergunning te krijgen.

Bij de afdeling Werk en Bijstand (sociale zaken) is het al langer mogelijk om zelfs binnen een kwartier te weten of men van aanvullende regelingen (reductieregeling, voorziening voor chronisch zieken en gehandicapten) gebruik kan maken. In diezelfde lijn vroeg de PvdA in november aan het college of de flitsvergunning kan worden ingevoerd.

In een enkele gemeente in Nederland is het al mogelijk om binnen een dag en soms zelf nog sneller een vergunning te krijgen als men met alle benodigde gegevens op het gemeentehuis komt. Het gaat dan om bijvoorbeeld lichte bouwvergunningen. Op de website van de gemeente is binnenkort heel eenvoudig na te gaan welke gegevens nodig zijn voor het vlot verkrijgen van een vergunning.

Als vervolg hierop wordt inmiddels bekeken of dezelfde werkwijze ook voor andere relatief eenvoudige vergunningen als die voor een straatbarbecue of een verloting kan gaan gelden. De PvdA is bijzonder ingenomen met dit resultaat.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer