7.3 °C

Drachten overmeestert Rodenburg

zo 14 februari 2010, 20.31 uur

DRACHTEN - DRACHTEN De korfballers van Drachten behouden de koppositie door een dikke overwinning op degradatiekandidaat Rodenburg uit Leek. De thuisploeg was overduidelijk de beste en won met 34- 13.

Drachten kwam snel op een 5-1 voorsprong en bleef op afstand. Zij kregen alle ruimte om te schieten en hierdoor werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. De eerste helft werd dan ook niet getypeerd door goed korfbalspel, het was eerder saai te noemen. Na de pauze, met een 14-7 tussenstand, ging de ‘Kraan-acht’ uit een ander vaatje tappen. Na de saaie eerste helft werd de tweede wat spectaculairder voor het publiek. De thuisploeg pakte het goede korfbalspel weer op en dat leverde een doelpuntenmachine op, onder leiding van topscoorder Romke Adema. Adema was deze wedstrijd goed voor maar liefst 12 doelpunten. Mede dankzij het uitzinnige Drachten publiek bleven de spelers scoren. Het zeer zwakke Rodenburg kon op geen enkel vlak weerstand bieden, Drachten denderde door naar een eindstand van 34-13. ‘Tegen zo’n zwakke ploeg zijn wij aan onszelf verplicht zo dik te winnen’ aldus Nico Kraan. Romke Adema is tevreden met zijn bijdrage, maar blijft nuchter; ‘Ze vielen goed vandaag.’ Drachten/Van der Wiel kan op 6 maart in Hoogkerk kampioen worden om 19.20 uur tegen Hoogkerk. Als Rohda Amsterdam (de concurrent voor de titel) zaterdag 28 februari ten ZKC ’19 punten laat liggen, kan Drachten zich een week eerder kampioen noemen.

SCORES VOOR DRACHTEN: Romke Adema 12, Marten Penninga 6, Arnoud Doornbos 5, Geale Tadema 5, Jelly Doornbos 3, Sanne Doornbos 2 en Jolanda Klos.

-- Actuele informatie over korfbalvereniging Drachten op www.kvdrachten.nl en twitter.com/kvdrachten