Account
Logo
Zoeken
7 °C

Sumar: snelheid vaak oorzaak ongevallen

ma 8 februari 2010, 0.50 uur

SUMAR - Een te hoge snelheid is vaak de oorzaak te zijn van de ongevallen die plaatsvinden op de Greate Buorren en Lânsbuorren in Sumar. Uit politiegegevens blijkt dat het aantal ongevallen vanaf 2006 zelfs flink is toegenomen. Waren het voor 2006 elk jaar niet meer dan twee, de laatste drie jaar is het gemiddelde verdriedubbeld naar zes. In de meeste gevallen blijkt daarbij dat de snelheid (of controle over het voertuig) de oorzaak is. Geparkeerde auto's en straatmeubilair zijn verder op de Greate Buorren regelmatig het doelwit.

De bewoners van de straten staan er nu op dat de gemeente op korte termijn in actie komt. "Een punt dat als een paal boven water staat, is dat de snelheid terug moet worden gebracht naar 60km/uur" weet Gerard Lourens van de buurtvereniging. "En om dit voor elkaar te krijgen, moeten er snelheidsremmende maatregelen komen. Concreet is dat iedereen het hierover eens is, maar de uitvoering is een tweede...." Bij de gemeente blijkt namelijk geen budget vrij te zijn om de plannen tot uitvoering te brengen.

Aanwonenden ervaren dagelijks dat de weg gevaarlijk is. Ouders moeten met hun kinderen soms wel vier keer per dag de weg oversteken terwijl automobilisten hier geen rekening mee houden. Sommige buurtbewoners vinden het zelfs niet veilig meer om te tuinieren nu al twee keer een auto in een tuin belandde na een aanrijding.

Om de gemeente nu echt over te laten gaan tot actie - nog voor de verkiezingen - is door de buurtvereniging in afgelopen weken een grote handtekeningenactie op touw gezet waarbij ruim 190 handtekeningen zijn opgehaald. Met de handtekeningen gaat de buurt op 18 februari een burgerinitiatief indienen in de raadsvergadering. De buurt wil dat de gemeente haar woorden gelijk omzet in daden door geld vrij te maken. Zodra dat plaatsvindt, kan de weg veiliger worden gemaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
27.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen