5.2 °C

Drachtster boys wint dik van nummer 2

za 6 februari 2010, 13.15 uur

DRACHTEN - Na de nederlaag van vorige week speelde koploper Drachtster Boys tegen nummer twee Real Camaradas uit Zuidhorn. Voor de Groningers bijna de laatste kans om het nog spannend te maken in de hoofdklasse. Drachtster Boys speelde compacter dan gebruikelijk en wist de daardoor ontstane ruimte goed te benutten. Via een 3–0 ruststand liepen de withemden naar een verdiende 7–2 overwinning en komt het kampioenschap steeds dichterbij.

Na vijf minuten besloot Rudolf Smedinga het eens van afstand te proberen en dat leverde direct een 1 – 0 voorsprong op. Drachtster Boys was behoedzaam aan de wedstrijd begonnen, maar kroop nu steeds vaker uit haar schulp. Benjamin Donker en Rudolf Smedinga troffen beide de paal en Real Camaradas stelde daar maar weinig tegenover.

Halverwege de eerste helft versnelde Jurian Zwarts over rechts en stelde Dennis de Vries in staat te scoren: 2 – 0. Vlak voor rust zocht Rudolf Smedinga de diep spelende Benjamin Donker en deze kaatste direct terug zodat Smedinga zijn tweede treffer kon aantekenen.

Drie minuten na rust volgde een spectaculaire minuut. De sterk spelende Luuk Westerhof gooide de bal op maat naar Hylke Bakker en deze bereikte Dennis de Vries die de bal in één beweging in het doel knalde: 4 – 0. Direct vanaf de aftrap draaide de Real spits knap weg en scoorde 4 – 1. Daarop besloot Arnaud Donker iets terug te doen en haalde vanaf links hard uit: 5 – 1.

Drachtster Boys had de wedstrijd volledig in handen, maar bleef gecontroleerd spelen. Nadat Jurian Zwarts de paal raakte, ging hij er over links vandoor en kon Benjamin Donker eenvoudig scoren: 6 – 1. De zevende treffer was een fraaie: Luuk Westerhof gooide strak over 35 meter, Benjamin Donker scoorde liggend uit de draai. Real Camaradas scoorde nog tegen uit een vrije trap (7 – 2) maar wist zich geslagen.

In de slotfase vermaakte Drachtster Boys het publiek met enkele technische hoogstandjes. Verder dan een paar schoten op de lat kwamen de Drachtster spitsen echter niet. Nestor Bert van der Werff wist waar de overwinning vandaan kwam: “we speelden gecontroleerd vanuit een strakke organisatie en dat was de basis voor een goede overwinning.” De eerst komende weken is Drachtster Boys vrij en vanaf maart gaat de competitie weer verder