7.2 °C

Drachtster Boys verliest van Eagles

za 30 januari 2010, 10.52 uur

DRACHTEN - Drachtster Boys liep in Leek tegen een sterk spelend Leekster Eagles A1 tegen de eerste seizoensnederlaag aan. In een gelijkopgaande eerste helft wisten de Boys de kansen niet te benutten en liepen de Eagles naar 1 – 0. Daarna werd het spel van Drachtster Boys ontregelt door een aantal makkelijk gegeven gele kaarten en counterde de thuisploeg zakelijk naar een 7 – 3 overwinning.

Drachtster Boys, zonder doelman Luuk Westerhof en spits Dennis de Vries, begon goed aan de wedstrijd. Er werd druk gezet op de tegenstander en gevochten voor iedere meter. De jonge spelers van de Eagles gingen hier echter goed mee om en bleven makkelijk in balbezit. Toch kwamen er kansen, met name voor Jasper van der Veen en Benjamin Donker. De Leekster keeper deed echter goed werk en was in de eerste helft niet te passeren. Vlak voor rust sloegen de Eagles uit een snelle counter toe: 1 – 0.

Daarna ging het snel voor de thuisclub. Arnaud Donker liep tegen een gele kaart aan en uit de overtalsituatie scoorden de Groningers: 2 – 0. Uit een snel uitgevoerde tegenstoot werd het zelfs 3 – 0. Ook Jasper van der Veen liep tegen een kaart aan en in de slotfase ook Hylke Bakker. De sterk spelende Jurian Zwarts scoorde de 3 – 1 na een goede actie uit de draai. Maar direct sloegen de Eagles weer toe: 4 – 1. Drachtster Boys probeerde van alles en Jasper van der Veen vond Jurian Zwarts die de 4 – 2 scoorde. Niet lang daarna schoot Zwarts op de paal en de terug stuiterende bal werd opgepikt door een Eagles speler. In plaats van 4 – 3, werd het 5 – 2 en was de wedstrijd in feite gespeeld.

In de slotfase werd Hylke Bakker nog ingezet als meevoetballende keeper, maar verder dan een fraai doelpunt van Jasper van der Veen kwam Drachtster Boys niet. Een verdiende overwinning voor een sterk spelend Leekster Eagles. Aanstaande vrijdag spelen de Boys om 20.00 uur thuis in de Korfbalhal een zes punten wedstrijd tegen de nummer twee: Real Camaradas uit Zuidhorn.