10.5 °C

Buitenpost wint van Broekster Boys

vr 29 januari 2010, 10.26 uur

DAMWALD - Futsal Buitenpost moest maandagavond aantreden in Damwoude tegen hekkensluiter Broekster Boys. De Buitenposters hadden de eerste wedstrijd met dubbele cijfers gewonnen. Maar de ene wedstrijd blijkt de ander niet te zijn. Daar kwam de nummer 3 van de 1e klasse B deze avond ook achter.

Al vrij snel bleek Broekster Boys sterker aan de wedstrijd te beginnen. En kreeg daar de kansen dan ook naar. Futsal Buitenpost wist daar in het begin weinig tegenover te zetten. De sterk fluitende leidsman v.d.Mijden moest in het begin ook vrij snel ingrijpen, omdat beide teams fysiek te werk gingen.

In de derde minuut was het raak voor de thuisploeg 1-0. Dat kan gebeuren, leek de reactie van de gasten. The Point-formatie ging rustig door met voetballen, maar kwam maar moeizaam door de verdediging van Broekster Boys. Het werd zelfs 2-0 na zes minuten. Gelukkig kon Futsal Buitenpost nu vrij snel wat terug doen.

In de achtste minuut was het Rutger de Poel die vanaf de linkerkant hard binnenschoot. Broekster Boys ging nog wat fysieker voetballen. Iets wat resulteerde in een gele kaart. Hiervan wist Buitenpost optimaal te profiteren. Na het balletje rond te hebben laten gaan was het Pieter Henstra die de trekker overhaalde en zo in de 12e minuut 2-2 binnenschoot. Daarna bleef het spannend. Maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

Na de rust kwam het duel helemaal tot leven. Beide teams speelden vol op de aanval. En dat resulteerde in veel kansen aan beide kanten. Het was uiteindelijk The Point-formatie die de score na 34 minuten op 2-3 zette. Ronnie van der Vaart was de afmaker. Broekster Boys klopte daarna weer op de deur van doelman Frank van Kammen. Maar de verdediging bleek eens te meer een goed wapen van de Buitenposter ploeg. Tot de 40e minuut.

Doelman Frank van Kammen wist de bal te onderscheppen, maar liet de bal los. Dit viel ten prooi aan Broekster Boys en het was 3-3. Buitenpost kon weer van voren af aan beginnen. Want een punt bij de hekkensluiter zou niet fijn zijn. Kort na de gelijkmaker kreeg Broekster Boys een gele kaart en moest met een man minder voetballen. Ditmaal wist weer Pieter Henstra te profiteren en scoorde de 3-4. Vlak voor tijd kreeg Pieter Henstra nog een gele kaart, maar Broekster Boys wist niet te profiteren en het bleef dus 3-4.

De volgende wedstrijd van Futsal Buitenpost is op 5 februari tegen de nummer twee van de competitie in de Drait te Drachten tegen Futsal Dragten.