Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Extra noodfonds Dongeradeel geschrapt

vr 29 januari 2010, 0.20 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel heeft afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering toch een tweede noodfonds in de gemeente van tafel geveegd. De partijen in de gemeenteraad kwamen met een gezamenlijk motie om de verordening noodfonds Dongeradeel nietig te verklaren. Dit terwijl het fonds in juni 2009 door het CDA, Christenunie en FNP geïnitieerd werd. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 18 juni 2009 werd met een gemeentelijk sociaal noodfonds akkoord gegaan, ondanks forse kritiek van het college van burgemeester en wethouders.

Eerder kwam de PvdA, samen met ondernemer Romke Kooyenga en enkele kerken met het voorstel om een particulier fonds op te richten. Het CDA, FNP en Christenunie vonden destijds dat een gemeente niet hoort deel te nemen in een particulier noodfonds, terwijl een gemeente ook zelf de mogelijkheden heeft. Nu de gemeente na een half jaar met een concreet voorstel komt voor een gemeentelijk noodfonds Dongeradeel, haken de partijen af.

“De kritearia dy’t yn dit foarstel steane, geane wol hyl fier”, aldus Geertje Schoorstra-Boeijenga (CDA). De zes partijen in de raad vinden daarnaast dat het er voor de burger in Dongeradeel niet overzichtelijker van wordt, wanneer er verschillende noodfondsen zijn waar ze kan aankloppen. De partijen waren het er unaniem over eens om geen gemeentelijk sociaal noodfonds op te richten. Verder deden ze het verzoek bij het college om een bijdrage van maximaal €10.000,- te verlenen aan de Stichting Sociaal Noodfonds Dongeradeel, het al bestaande particuliere initiatief.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof