Account
Logo
Zoeken
2.8 °C

Komst Zorgcampus Damwâld vertraagd

do 28 januari 2010, 17.47 uur

DAMWALD - Het bestemmingsplan voor de zorgcampus De Wingerd in Damwâld is woensdag door de Raad van State vernietigd. De Vereniging Milieudefensie had in Den Haag een beroep aangetekend tegen het, door de provincie Fryslân goedgekeurde, bestemmingsplan. De Wingerd zal komen op de locatie van de huidige school en het naasgelegen perceel. De zorgcampus bestaat uit een nieuwe school voor zeer moeilijk lerende kinderen, een kinderdagverblijf voor gehandicapte kinderen, een gezinsvervangende woonvorm It Skoar en een wooncentrum voor ouderen.

De uitspraak zorgt ervoor dat de gemeente Dantumadiel een geluidsonderzoek opnieuw moet doen. Bij de realisatie van een nieuw geluidgevoelig gebouw als een school vindt de Raad van State dat er berekend moet worden wat het geluidsniveau vanwege wegverkeerslawaai aan de gevel zal zijn. In het eerdere onderzoek is geen rekening gehouden met de variant waarin de Centrale As niet wordt aangelegd en de verkeersbelasting op de Hoofdweg nog verder toeneemt. Ook moet nog zorgvuldiger worden gekeken naar de risico's van het LPG-station dat op enige afstand van de school staat.

De Raad van State in Den Haag heeft andere bezwaren niet gehonoreerd. Deze gingen over onder andere het uitgevoerde flora- en faunaonderzoek. Met de uitspraak zegt de gemeente Dantumadiel dat de plek waar de school wordt gebouwd, vast staat en niet meer ter discussie staat. Het college van B&W heeft inmiddels opdracht gegeven om de nog vereiste onderzoeken uit te voeren zodat ook de laatste bezwaren kunnen worden weggenomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87.2%
Nee  
7%
Geen mening  
5.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381