Account
Logo
Zoeken
4.1 °C
Foto: Geert Huisman

Drachten behoudt koppositie

zo 24 januari 2010, 18.06 uur

DRACHTEN - In een volle Korfbalhal heeft KV Drachten/Van der Wiel 1 zaterdagavond met 21-20 gewonnen van mede- titelkandidaat Rohda. De ploeg van Nico Kraan was er op gebrand om na het 27-23 verlies bij de Amsterdamse korfballers revanche te nemen en de kans op een kampioenschap te vergroten. Die missie slaagde.

In de eerste minuten van de wedstrijd moesten de groenhemden even in de wedstrijd komen. Het werd duidelijk dat deze wedstrijd geen makkelijke overwinning zou worden. De Drachtsters bleven toch beheerst en gedreven spelen en daardoor konden zij met een stand van 6-5 op het scorebord uitlopen. Met vijf punten voorsprong (12-7) werd aan de tweede helft begonnen.

Gelijk wist Rohda snel een paar ballen door de korf te schieten, terwijl de doelpuntenmachine bij Drachten even leek te haperen. Het lukte de tegenstander om tien minuten voor het einde van de wedstrijd een stand van 20-17 op het scorebord te zetten. Daarna werd het spannende einde van de wedstrijd ingezet. Een minuut voor het eind werd het 20-20. Het was Jolanda Klos die haar kans schoon zag en enkele seconden voordat de speeltijd voorbij was de bal nog eenmaal door de korf te schieten. Eindstand: 21-20. Hoofdtrainer Nico Kraan vatte de wedstrijd samen met de opmerking ‘de winst maakt veel goed’

Drachten/Van der Wiel blijft koploper in de Overgangsklasse D. Zaterdag speelt het team een uitwedstrijd tegen De Hoeve.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding







regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum