Account
Logo
Zoeken
19.5 °C
Tussen Morra en Anjum (Hearrewei) waaide zaterdagavond een taxi van Waaksma in de slootswal. Men besloot hem te laten staan tot zondag. (Foto: Marten Sijtsma)

Wegen slecht begaanbaar NO-Fryslân

zo 10 januari 2010, 10.33 uur

DOKKUM - De wegen in Noordoost Friesland waren zondagochtend door de sneeuwval en wind redelijk slecht begaanbaar. Door de harde wind ontstaan er spontaan sneeuwduinen en kan het zicht plotseling slecht zijn. Volgens de politie zijn de lokale wegen vaak niet of slechts zeer moeilijk begaanbaar. Het advies van de politie blijft daarom om niet de weg op te gaan als dat niet echt noodzakelijk is. Gezien de weersvoorspelling is de verwachting dat de situatie de hele dag zo blijft.

Weinig calamiteiten
De meeste burgers hebben allemaal goed geluisterd naar de waarschuwingen die uitgegeven waren. Het was zaterdagnacht en zondagochtend vrij rustig op het gebied van calamiteiten. Er deden zich in de regio - voor zover bekend - weinig nieuwswaardige zaken voor.

Sneeuwschuivers zijn zaterdagnacht en zondag de hele dag bezig om de sneeuw van de wegen te krijgen, maar zolang de sneeuw van de landerijen over de weg blijft waaien, blijft het lastig. Vanwege het weinige verkeer op de weg wordt verder ook het gestrooide zout niet goed ingereden. Rond het middaguur waren de meeste hoofdwegen goed begaanbaar.

De weg tussen Dokkum en Holwerd is nog steeds slecht begaanbaar. Vooral bij Bornwird en Waaxens ligt er veel sneeuw op de weg vanwege sneeuwduinen. Bij Waaxens kunnen de auto's elkaar maar net passeren

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Tribute bands sluiten Oerrock 2024 af

Tribute bands sluiten Oerrock 2024 af




regionaal nieuws

Ernstig ongeval op de Hegedyk in Gorredijk

Ernstig ongeval op de Hegedyk in Gorredijk