2.4 °C

Korfballers Drachten denderen door

zo 3 januari 2009, 13.37 uur

OENTSJERK - OENKERK KV Drachten/Van der Wiel wint ook de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Afgelopen zaterdag werd een Fryske derby gespeeld tegen DFD, Drachten won dit met de overtuigende cijfers 22-29.

De eerste minuten werden de Drachtsters even op scherp gezet door een voortvarende start van de thuisclub en kwamen op een 1-3 achterstand. De groenhemden waren wakker geschud. Toen werd snel duidelijk wie de betere ploeg was. Drachten liep uit naar 6-12, mede door vier doelpunten van topscoorder Romke Adema. De groenhemden waren de eerste helft oppermachtig, Willemien Oenema bracht de ruststand op 8-15. Na de pauze leken de Drachtsters op dezelfde voet verder te gaan en liepen uit naar 10-18. Toch konden de gasten de concentratie niet opbrengen om het sterke korfbalspel voort te zetten. DFD maakten hier optimaal gebruik en kwamen terug in de wedstrijd. Het werd een lange weg voor de thuisclub, toch kwamen ze tot 21-24. Drachtster coach Nico Kraan greep in met een time-out en een aantal wissels, hierdoor stond Drachten weer op de rit. Door wederom een score van Romke Adema en van invaller Geale Tadema werd de stand 21-26, het slotakkoord was een afstandstreffer van Jelly Doornbos die de eindstand bracht op 22-29. Zaterdag 16 januari speelt Drachten/Van der Wiel om 19:30 tegen Noordenveld in Roden.