Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Komst aardgastankstation in Dokkum

za 19 december 2009, 12.03 uur

DOKKUM - Dokkum krijgt als eerste plaats in de regio een aardgastankstation. De gemeente Dongeradeel ondersteunt de initiatiefnemer in de opstartfase met 14.500 euro subsidie. Ondernemer Postma zal op het bedrijventerrein Hogedijken in Dokkum samen met Orangegas een tankstation voor aardgas en biodiesel openen.

"Het plan past in het gemeentelijk streven om de ontwikkeling van duurzame kansen in Dongeradeel te stimuleren. In combinatie met de aanleg van een biogasringleiding wordt in de toekomst rijden op Dongeradeels groengas mogelijk" aldus wethouder Rudolf Boersma. De provincie Fryslân verstrekt het tankstation een subsidie van 30.000 euro.

Dongeradeel heeft direct baat bij de opening van het aardgastankstation. Het biedt de mogelijkheid om over te schakelen op een duurzamer wagenpark. De gemeente kan straks auto's aanschaffen die op aardgas rijden zonder zelf te investeren in een aardgasvulpunt. Een onderzoek naar het vervangen van voertuigen wordt op dit moment uitgevoerd. Afgesproken is dat de gemeente korting krijgt voor elke kilo gas die getankt wordt.

Ook voor de inwoners biedt het tankstation voor aardgas voordelen. Het rijden op aardgas is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. De regering heeft aardgas als autobrandstof vrijgesteld van accijns zodat aardgas al aantrekkelijk is wanneer er tussen de 10.000 en 15.000 kilometer per jaar wordt gereden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'