4.5 °C

Drachtster boys wint van Marum

za 19 december 2009, 11.41 uur

DRACHTEN - Ondanks de winterse omstandigheden ging de zaalwedstrijd Drachtster Boys - Futsal Marum gewoon door. Omdat doelman Luuk Westerhof en de spitsen Benjamin Donker en Jurian Zwarts afwezig waren, moest de opstelling flink worden aangepast. Bert van der Werff keepte echter een gedegen wedstrijd en in de spits speelden Jasper van der Veen en Jelle Teitsma een goede partij. Met name Teitsma stond op scherp en scoorde vier keer. Uiteindelijk boekten de Drachtsters de negende overwinning op rij.

Het was niet echt zichtbaar dat de koploper uit Drachten tegen de hekkensluiter uit Marum speelde. De Groningers boden goed tegenstand en speelden, net als Drachtster Boys, in een hoog tempo. Zo ontstond een boeiend gevecht, bekwaam geleid door scheidsrechter Hoogterp uit Drachten.

Na twee minuten was het raak: Jasper van der Veen controleerde de bal en Arnaud Donker mocht vanaf links uithalen: 1 - 0. Hierna waren Hylke Bakker en Atze Jan van der Ploeg slordig met de kansen en schoot Donker op de paal. Halverwege de eerste helft maakt Jelle Teitsma een actie en scoorde 2 - 0. Hierna zakte Drachtster Boys een beetje weg en door individuele fouten kon ook Futsal Marum twee keer scoren. Daar tussenin liet Jelle Teitsma van zich spreken, door een afvallende bal in één keer op de slof te nemen en hoog in het doel te schieten: 3 - 1.

In de tweede helft bracht de sterk spelende Dennis de Vries meer ‘schwung’ in het spel. Vanaf links zette hij voor en een verdediger van Marum scoorde onder druk van de inlopende Rudolf Smedinga in eigen doel: 4 - 2. Hierna wist Drachtster Boys niet goed door te drukken. Dennis de Vries en Jasper van der Veen raakten beide de paal en Futsal Marum bleef in een beter resultaat geloven.

Zes minuten voor tijd speelde Futsal Marum alles- of-niks met de meevoetballende keeper. Via een afstandsschot kwamen de Groningers dichtbij: 4 - 3. Maar in de slotfase was uiteindelijk het klassenverschil goed zichtbaar. Jelle Teitsma scoorde 5 - 3 na een goede combinatie met Hylke Bakker en Dennis de Vries. Nadat Bakker op de paal schoot scoorde Teitsma zijn vierde van de avond en had Dennis de Vries het laatste woord na een goede actie: 7 - 3.