7.1 °C

Overwinning voor K. V. Drachten

zo 13 december 2009, 23.11 uur

DRACHTEN - LEEK De groenhemden hebben afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door met 14-18 te winnen van Rodenburg. Door de winst van DFD op concurrent Rohda is Drachten medekoploper van de overgangsklasse D.

De eerste helft liep Drachten uit naar een 4-10 voorsprong. Voor de pauze kwam Rodenburg terug tot 7-10. Na de rust had de thuisploeg meer grip op de wedstrijd en kwam gelijk op 11-11. De Drachtsters hadden een slechte fase na rust, maar herpakten zich. Susanne Bozuwa schakelde, door verdienstelijk te verdedigen, hun topscoorder uit. Het Drachtencollectief ging weer scoren. Drachten liep uit na een voorsprong van drie punten. Romke Adema maakte de voorsprong op vier. Nadat Geale Tadema de 18-14 maakte en nog 2 minuten op de klok stonden was de winst binnen voor het achttal van Nico Kraan. Volgende week speelt Drachten/Van der Wiel om 19:30 thuis tegen Hoogkerk.

SCORES VOOR DRACHTEN: Romke Adema 5, Arnoud Doornbos 4, Geale Tadema 4, Marten Penninga 3, Susanne Bozuwa en Jelly Doornbos.